Snart klar ?

idag ska vi migrera ett par system. Jag har hållit på i veckor med att gå  i genom gammal kod och gjort en massa ändringar som hade hopat sig. Detta plus allting annat som dykt upp på jobbet har gjort att det känns som om jag har håller på att gå i småbitar. Men nu är det i alla fall dags.

Sedan ska jag börja tänka på att det lär bli jul någon gång inom de närmsta veckorna.
Vad som är bra är  att min julros blommar. Jag köpte den för två år sedan som krukväxt och planterade sedan ut den. Förra året blommade den lite och i år blommar den mycket.
Här är en bild som är mer än en vecka gammal, julrosen är ännu finare nu.
image7

plattteve

Så nu har vi också en.
Stora P frågade lite diskret i fredags om han fick låna min bil på fredagen. Har du köpt en teve frågade jag, lätt irriterat (lät det nog) och det kunde han ju inte neka till.
Nåja, den kom hem och är nu installerad. En 32" Samsung LCD.
Meningen är att den ska stå på översta våningen och främst användas till TV-spel.
Alla i familjen är mycket nöjda i alla fall. speciellt F eftersom han nu kan se figurerna på TV-spelen.

Idag har 1:an och jag varit och handlat dels råttmat, dels varit och handlat ekologiskt i EcoStore som har allt möjligt gott. Vi beställde en julskinka, eftersom 1:an numera gått från vegetarian till kravian. Alla vegetariska rätter i frysen får nog vänta tills det kommer några kusiner och tar hand om dem.

Bebisarna

nu har våra nya bebisar kommit, de heter Lucia, Evita och Angela och finns att beskåda på
http://eftermiddag.bilddagboken.se/ .
De är väldigt söta, men det känns som om 5 råttflickor i familjen är lite väl mycket. Nåja nu har de i alla fall ett rum att bo i. Lime och Lemon.,de gamla damerna kämpar för fullt med att sätta nykomlingarna på plats, ganska hårdhänt.
Jag har kommit på vad jag vill ha i julklapp.
- En frysbox ;-) Undra om tomten orkar bära hit någon. Det kan ju räcka med ett leverensbesked.

Idag...

är en speciell dag. M har flyttat in i sitt rum och tagit med sig sina råttor. Det tog bara 2,5 år att renovera ett rum på ca 15 m2.
Imorgon ska M skaffa sig 2 råttor till, ett par tjejer som är 7 veckor gamla. Alla i familjen gläds inte oerhört åt detta, men det sporrade i alla fall mig till att få in möblerna i M:s rum så att hon och råttorna kan bo där.
Min julros blommar så fint i ¨rabatten nu, M har lovat att fotografera den, så kan jag lägga in en bild på bloggen.

Dessutom visasde det sig att både M och S har haft kontakt med kusinerna som är på semester i Vietnam. Det verkade som om allt var bra. S hade visserligen enbart fått instruktioner om något online-spel som han sköter medan kusinen är bortrest. M hade chattat lite med A medan hela gänget stod och väntade på sina pass.
 

 

Pepparkakor

Nu är pepparkakorna bakade efter mormor Ingas recept. Och lussekatterna. Så nu kan det få vara advent. Adventsljusstakarna och stjärnorna fyller fönstren. Kartongerna står kvar mitt i vardagsrummet och det förtar ju stämningen något, men jag har med åren försökt (och nästan lyckats) med att skaffa mig ett selektivt seende.
Årets första julbord har avnjutits och jag blev mer än mätt. Jag satsar på fisken och struntar i varmrätterna, så blir det ganska ok trots allt.
Imorgon ska jag försöka få upp ljusslingan på altanräcket, det ser rätt kul ut eftersom det är så långt, men lite fint också.
Godnatt

RSS 2.0