17 maj

Nu har vi firat 17 maj. Det har varit en intensiv helg. Jag uppvaktades med en massa fina presenter. Ögonskuggor, böcker, och en Panasonic TH-46PZ85 . Dessutom åkte Peter och Albin iväg med 2 tjock-TVar, en bildskärm och en bergsprängare till soptippen. Toppen.
Sedan bakade jag bullar, åkte till Volvo eftersom jag glömt mi plånbok där. Passade på att tanka och tvätta bilen, handla mat.
jag kom hem samtidigt med Peter som hämtat Mamma och Birgit. Vi fikade. Maria hade bakat världens godaste kladdkaka åt mig som födelsedagstårta. MUMS.
Sedan tog vi en promenad ner till Hammarbadet. det är så vackert nu så det är inte sant.
Grillad lax på kvällen smakade lika bra som alltid. Jag har den bästa fiskhandlare som finns. Det är kanske inte billigas, men alltid superfräscht. Det luktar inte ens fisk om fisken, inte ett ben i laxsidan på över 2 kilo.

På söndagen skjutsade Birgit och jag Simon till Vallhallabadet, och passade på att åka förbi Avenyn på hemvägen.
Sedan var vi (Mamma, Birgit, Maria,Felix och jag) på Botaniska i flera timmar. Jag köpte mig en kronärtskocka!
ugnstekt makrill smakade bra efter det. Sedan var vi hemma och myste.

Båten i sjön

Nu har lilla båten kommit isjön. Med motor!
Det gick jättebra, Albin och Simon hjälpte till. Skönt att ha så stora och starka söner. Maria har kommit hem från Karlstad och med henne kom Marie och Oscar, så nu är huset fullt igen och det känns också väldigt bra.

Sköna maj

Vi hade en härlig helg. Underbart att få testa på lite sommarvärme.
Båten är tvättad och målad. Simon och jag tvättade båten och Peter och Albin målade den. Nu gäller det bara att få den i vattnet och att få på motorn.
Nu när vi inte har någon stor bil så får jag väll köra ner motorn på dess lilla vagn.
Jag lyckades också städa uteplatsen med möbler, så vi har suttit ute och ätit hela helgen. nu har det blivit lite kallare, så nu får jag sitta ensam ute.
Äppelträden blommar för fullt och det är nog det vackraste som finns.
Maria är i Karlstad just nu så jag får mata råttorna varje dag, i morse kokade jag havregrynsgröt till dem.
J

Maria 20 år

Idag fyller Maria 20 år.
Hon ville inte bli uppvaktad på morgonen, men ikväll ska vi ha det lite mysigt.
Vi ska ha en middag med bara familjen.
Menyn blir:
Vit sparris med parmaskinka
Grillad lax, klyftpotatis, tomat+mosarellasallad
Pavlova-tårta med mycket godis på

Långhelg

Tänk vad skönt att vara ledig 4 dagar i sträck. Första maj regnade det men resten av tiden har det varit toppenväder.
Vi har haft två skönsjungande tyska unga män boende hos oss. De var här med den tyska orkester som Simon och hans orkestrar besökte förra året. De åt frukost med oss, resten av tiden var de fullt upptagna med att repetera och umgås med de svenska ungdomarna.
Själva kämpade vi med trädgården. Jag har lagt en liten ramp av tegelsten bredvid min lilla trappa, så nu skulle jag kunna köra med skottkärran, om jag ville.
I lördags så klippte jag gräsmattorna för första gången i år. Jag var nog sist på Näset och igår var jag  i slagsmål med våra röda klängrosor, (Flammentantz ?) och det syns mer på mina armar än på rosorna. 
 Albin har tagit ner ytterligare några slipersar, de är nästan ihåliga men sitter hårt ändå.
På onsdag fyller min lilla flicka 20 år, tänk vad tiden går. Jag fick en kommetar av en mamma: Men då har ju du fått barn i tre decenier ! Så har jag aldrig sett det, men det stämmer ju.

Skor i hallen

Vi har väldigt många skor och stövlar i vår hall. Det är något jag ofta retar mig på. Men när jag går upp halv sex på morgonen den första maj och ser Albins skor stå där blir jag så glad.

RSS 2.0