God Jul

Nu har jag tagit julledigt. Julklapparna är köpta, nu ska de slås in och få sina verser. December har varit jobbig, men allt blev mycket lättare när mamma kom för en vecka sedan.
Luciafirande och musikskoleavslutningar var stämningsfulla och fina.
Snön har kommit till Göteborg också, till sist. Fint med en vit jul.
Julkorten är postade, de kommer väl fram någon gång i mellandagarna. Jag har aldrig varit duktig på att få iväg dem i tid och i år var det värre än någonsin. Igår hade vi fest och firade att Albin har klarat teoriprovet för lastbil. Han är så duktig.
Maria och Oscar flyttade till en egen lägenhet för drygt en vecka sedan. Men Maria kommer hem till oss idag för att fira jul med oss, så att vi får vänja lite i taget vid att hon inte bor här längre.
God jul till er alla från oss på Näset.






Lucia

på Felix skola är det tvåorna som ansvarar för Luciafirandet. Tvåornas familjer får komma kvällen före och titta på lussandet, så snart ska vi iväg. Felix ska vara stjärngosse och läsa en vers.

bastu

idag var Felix på badminton (för första gången) efter skolan. det tyckte han var skoj. Efteråt frågade han om han fick basta, men jag ville åka hem. Så ikväll efter maten så passade vi på att basta Felix, Peter och jag. Jätteskönt, det var längesedan. Nu är jag så trött att jag knappt ser vad jag skriver. Hoppas förkylningen blev ivägskrämd av bastuvärmen.
Här är en orkidée som blommar alldeles frivilligt.


Läget

en liten lägesrapport från framsidan. Jag har en irriterande men ändå ganska snäll förkylning. Dvs jag känner mig eländig, men har absolut ingen feber. (Kan man lita på en örontermometer som visar 36,3 ?) Det gör i alla fall att min energi går åt till att överleva i stället för att blogga. Jag vet att det är en egendomlig prioritering, men sån är jag.
Vi har i alla fall lyckats med att få upp adventljusstakar men inga ljusgirlanger ännu.
I lördags bakade vi lussekatter


och idag bakade vi pepparkakor:


Förra veckan hade vi  besök av två olika snickare för att diskutera uterum. De var väldigt trevliga och kunniga båda två. Nu har vi fått offert från den ene och det var väl mer än dubbelt så dyrt som jag i mina vildaste fantasier kunnat tänka mig. Ska bli intressant att höra vade den andre har att säga. Vi kanske ska ta ett par veckors semester och handarbeta lite själva. Tyvärr så visade det sig att arbetskostnaden bara var en fjärdedel av priset, och där kan vi utnyttja rotavdrag. Hmm, att det ska vara så dyrt med några fönster, dörrar, brädor, tak. Ja, det är klart det blir en del trots allt.

Jag har tyvärr missat att uppmärksamma alla viktiga födelsdagar som har varit:
Sebastian, Malte, Melker, Janne och idag Louise. GRATTIS allihopa.


Den här bilden är från september, nu har rosorna gett upp.

Julrosen strävar på, tveksamt dock om den ska bli färdig till jul:





RSS 2.0