Alla mina päron

är slut nu. De är så många och så goda men de mognar alldeles för snabbt. I går plockade jag nog 10 hinkar och lade i komposten. Som vanligt har jag under några veckor dagligen haft med mig päron till jobbet och tvingat i mina arbetskamrater. Men nu är det slut för i år.
Äpplena är snart mogna, men dem brukar Simon ta hand om. I alla fall våra goda Gravensteinäpplen. Den andra sorten gröna oidentifierade är inte lika populära. Plommon blev det ungefär 5 stycken i år.

Många mil

Igår var Maria och jag i Ullared. Det var mycket bilar på parkeringen, men inte så farligt med folk inne. Eller det var det väl, men det är så himla stort så det märks inte. Inga långa kassaköer heller. Tur det eftersom alla handlar tokmycket, så det tar rätt lång tid ändå,.
Mitt mål med resan var att köpa lakan och badlakan och det lyckades jag med. (plus lite till). Vi var där från klockan 11 till 16.45. Sedan var vi väldigt trötta. Vi kom hem utan missöden och grillade på kvällen.
Idag har Peter och jag varit i Helsingör för att proviantera lite inför kräftskivan nästa helg. Det gick också bra, vi handlade det vi behövde och lite till. Sedan åkte vi hem och grillade.
Förresten så grillade vi i torsdags också, Albin kom ju hem och det ville vi fira. Han har det rätt tufft och fötterna blir bara värre och värre.
I morgon ska jag vara hemma och pyssla lite.
När vi var ute och åkte så upptäckte jag att det är närmare till Oslo och till Köpenhamn än vad det är till Lindesberg. Mysko.

23/7Great Dixter

Efter Pashley Manor åkte vi direkt till Great Dixter. Ett helt bedårande ställe.
Great Dixter fanns med i min bok om engelska trädgårdar och visst kände vi igen oss. Det var  fint att få se det på riktigt. Intressant hur man blandar hårt klippta buskar med högt gräs.  Det var ett väldigt charmigt ställe. Vi fick gå in i huset och titta på några rum. Det var fascinerande att få se lite av insidan, men det var  trädgården som lockade mig mest. Här kommer ett urval av bilder.

Framifrån ser huset ut som om det skulle rasa ihop när som helst


Bakifrån syntes det att det var ett rejält tegelhus.


Trädgården bestod av olika "rum", man gillade tydligen att formklippa buskar


Fina trappor, med kaktusar på sidorna.


Undrar om kaktusarna fick bo ute året runt.

Vi var nog de sista som gick.


Tänk att vi är 10 mil från London. Landskapet var verkligen vackert.


Dagarna rullar på

Få se om jag lyckas få ut mer bilder från Englandsresan. Det har gått snabbt att komma in i vardagslunken igen. Det känns som om tiden räcker till ännu sämre nu än vad den gjorde före semestern.
Inget gott tecken.
I måndags var vi på handledarutbildning med Simon, så nu ska han börja övningsköra. I tisdags hade vi besök av vår byggnadsingenjör och diskuterade tekniska lösningar för vårt altanbygge. Han ska återkomma nästa vecka med exempel på hur hans ritningar brukar se ut, sedan ska vi bestämma om han ska hjälpa oss med bygget. Han har dessutom några hantverkare som han kan brukar jobba ihop med som han kan rekommendera.
Då jag jobbade både lördag och söndag så ska jag vara ledig i morgon. Jag funderar på att ta med mig Maria och åka till Ullared eftersom jag behöver köpa nya lakan. När jag var där senast (för ca 5 år sedan) så köpte jag örngott för 8 kr styck som har hållit bra. Ja, vi för väl se, det finns ju lite att pyssla med hemma också.
Albin kommer hem i kväll efter att ha varit ute i naturen den senaste veckan. Tydligen hade de gått tre mil natten till i går. Verkar jobbigt att vara soldat.

England, 23/7 Pashley Manor

En underbar trädgård fullt med olika statyer och träskulpturer.
Huset får man inte gå in i eftersom det är en privatbostad.


De "trädgårdar" vi besökte var jättestora och bör väl snarast btraktas som parker. Man verkar vara väldigt inne på att både ge en känsla av djup och av att ha många små rum i trädgården. Detta löses med långa häckar och murar.
  
   
Den här damen är det som står längst bort
i bilden ovan.

I naturdelen av trädgården satt det trä-skulpturer på en massa träd:
  

Sedan var det naturligtvis en massa fina blommor och planteringar.

 

 
och dammar, med romantiska broar...


9/8-2009

Då har vi varit gifta i 23 år och firar det med att se Madonna på Ullevi.

RSS 2.0