Äntligen

I morgon åker Maria och jag till Stockholm, för att tillsammans med damerna Waldén och Egholt tillbringa ett dygn på SPA i Hasseludden. Det ska bli såå skönt.
Sedan hoppas vi kunna våldgästa något av mina syskon. På söndag är det dags att åka hem med fyllda batterier.

Trött

jag har ett par tv-program som jag gärna vill titta på. Det är trädgårdsfredag och äntligen hemma, men hur jag än försöker så somnar jag hela tiden. Vi spelar in programmen så att jag kan spola tillbaka och titta igen. Nu har jag försökt se äntligen hemma 3-4 gånger, men jag har ändå inte lyckats se hela programmet, hjälp vad ska jag göra?
Troligen så borde jag titta så fort jag kommer hem från jobbet, före mat och allt. Jag har verkligen ett sovtåg som kommer vid 8-9-tiden på kvällen. Tittar jag ännu senare kanske jag lyckas se programmet, men då blir jag ännu tröttare nästa dag. Suck.

Dagarna går

just nu händer det inte så mycket, den ena dagen är den andra lik. Vi går våra 45-minuterspromenader några gånger i veckan. Ikväll var det skönt, fuktigt 10  plusgrader och vindstilla. Så får gärna hösten vara. Visserligen är det fint med de kalla, soliga dagarna också men jag tycker att de dimmiga dagarna är mysiga. Ibland när jag  kommer ut på morgonen så hörs en mistlur.
I helgen gjorde Albin högskoleprovet, Maria var i Karlstad, Simon övningskörde för Peter och jag jobbade i trädgården. Jag flyttade innehållet i en kompost till efterkompostering och räfsade löv. Det blev riktigt fint, i flera timmar. Jag räfsade på lördagen, på söndagen regnade och blåste det så nu syns det ingenting av mitt slit.  
Jag beskar ett äppelträd också, och det syns däremot eftersom jag inte hann (orkade) ta rätt på grenarna så de ligger över hela gräsmattan. Hm, jag gillar inte att lämna det så där, men jag kan inte köra fliskvarnen när det regnar.
Vad det gäller uterummet så händer det väl ingenting alls just nu, det känns som om vi borde veta en massa om fönster, takkonstruktioner,  hur man kollar upp hantverkare och en massa annat och vi vet inte hur vi ska gå vidare. Jag kan nog säga att det gör mig lite stingslig, och jag tror Peter håller med.
Den här årstiden finns det inte så mycket energi till annat än att bara överleva.
Hoppas att vårt japanska SPA ska ge en enrgikick, så att jag kan ta tag i uterumbestyren.

Jättekallt

usch, nu är det så där kallt som det bara kan vara i Göteborg när temperaturen är strax över noll det är lite blåsigt och ganska fuktigt. Som tur är har jag mammas härliga raggsockar på mig, då blir det lite mindre outhärdligt. På jobbet pratade de om snö i natt. vi får väl se, det skulle inte förvåna mig, så ruggigt som det är nu.
Jag har kvar mina stora krukor ute fortfarande, men ikväll har jag burit in dem under taket på uteplatsen och ställt dem tätt tillsammans så att de ska värma varandra.

I helgen var jag som vanligt bara hemma och grejade. Bakade, dammsög, tvättade, manglade, lagade mat. Det längsta jag gick var till brevlådan och komposten. Fel, jag handlade mat på lördagen, så jag var faktiskt till Coop.
Varje gång jag kommer dit och det finns Bosarp kyckling så måste jag köpa en, det börjar snart bli lite problematiskt. Nåja,man kan göra mycket gott av kyckling.
Idag har jag styckat 2 stycken och frusit in delarna inlindade i plastfolie. Väldigt bekvämt när man har bråttom.

Peter var ute och plockade trattkantareller den här helgen med, känns bra att ha både torkade och kokta/djuprysta trattisar i lager.  Maria gjorde en jättegod gryta av trattkantareller och köttfärs till middag.

Höstdag

Nu har jag varit i Felix klass. Det var väldigt trevligt. De flesta barnen jobbade koncentrerat med olika uppgifter enligt sina arbetssheman. När några tappade koncentrationen fick de sätta sig i rummet intill, eller gå ut och röra på sig. Det fungerade väldigt bra. det var lugnt och fint i klassrummet.
Sedan hade tjejerna tjejsnack och killarna fick ha utegympa. Nästa fredag är det killsnack och tjejarna är ute.
Jag fick äta i matsalen och det var också bra. Fin salladsbuffé som jag uppskattade, spagetti och köttfärssås som barnen gillade. Felix åt fyra portioner.
Det är ganska kallt idag så på rasten gick jag hem och satte på mig en varm tröja och en mössa.
Nu ska jag dra på mig mössan och gå ut och plantera mina lökar

Ledig fredag

fick reda på att vi är lediga på fredag. Oj, vad mycket jag ska göra då!
Städa
plantera mina vårlökar
koka äppelmos
spela sims
åka runt bland byggvaruhus för att lära mig allt om vad som behövs för ett uterum
beskära min frukträd
göra iordning ute-krukorna
plantera om mina pelargoner
sortera garderoberna
Ta hand om grönkålen
plantera vitlök
lata mig och pyssla om mig själv!
Hittade en bild som gjorde mig "lite" nostalgisk. Visst är de fina mina små:




Sömnig

oj vad jag är trött just nu. Inte bra att baka bröd till klockan 12 på natten om man vill vara på jobbet halv sju på morgonen.
Felix leker med sin kompis och Simon sitter och räknar. Maria kommer nog snart hem och vi ska göra raggmunkar idag.  Dt blir gott (hoppas jag).
Jag vill plantera lökar och beskära träd. För visst är det väl september fortfarande.

Hejhej

jag har inte blåst bort, även om man kunnat misstänka det efter helgen som var. Typiskt, fint väder i fredags och idag och blåst och regn hela helgen.  Vi var mest inne tände en brasa och kunde mysa lite.
Jag har problem med att komma åt bilderna som ligger på servern, och då är det inte så kul att skriva på bloggen.
Förra lördagen var vi i Skövde eftersom det var regementets dag.
Vi fick se hur Albin bor
 Albin och Felix

och hur de ställde upp sig. Tänk att min lilla pojke blivit så stor.

Uppställning

Hemma bakade Maria och jag en smaskig äppelkaka:





Nu har jag bakat bröd, ska bara stoppa ner det i platspåsar, sedan är det läggdags.
Tidigare idag klippte jag gräsmattorna, kanske sista gången för i år. Min nysådda gräsmatta har börjat gro lite grand, men helt klart att gräset växer snabbare i maj än i september.
Godnatt.

RSS 2.0