Trädgårdsarbete

Idag har jag varit ute och klippt häcken. Det fanns somliga som hade åsikter om att den gick i vågor, men jag blev rätt nöjd i alla fall. Dessutom har jag malt ner och komposterat riset. Vilket gör mig ännu nöjdare.

Onsdag vecka 7 så ska vår ariktekt komma hem till oss.

Ett litet steg till

Nu har vi haft besök av vår byggnadsingenjör. Han tittade på vårt hus och konstaterade att det fanns en hel del att göra.
Han var bekymrad över det läckage vi haft men ansåg också att ett tak (eller rum) över hela plattan var en bra lösning. 
Garagetaket består av en betongplatta, samma som resten av huset står på och det håller för nästan vad som helst.
Han skulle prata med vår arkitekt, och det ska jag också göra. Nu gäller det att få hem henne till oss så snart som möjligt så att vi kommer vidare i projektet Orangeriet. 

Nja

jag har i alla fall tömt min garderob. Nu hänger alla kläderna på en klädställning i vardagsrummet. Ska tömma lådor och hyllor också, och med hjälp av Marias stränga blick få se vad som får komma tillbaka in i skåp och lådor igen.
Annars så har jag väl gjort det vanliga helgpysslet. Städat, bakat bröd, lagat mat en massa gånger, tvättat, vikt och sorterat kläder.
Peter tog med sig Felix till Ruddalens skrinnarbana i lördags så att Felix fick åka skridskor, och igår började simskolan igen.  Peter, Simon och jag hann även med en promenad i dagsljus igår. Solen sken till och med.
I lördags sådde jag en första omgång med penseer . De står i garagefönstret (med extra belysning 06.00 - 18.00) Undrar om de kommer att ruttna eller gro. Alltid lika spännande med frön. Resten av sommarblommorna får nog vänta ett par månader innan jag sår dem. Mina plantor brukar bli alldeles för långa ock rangliga. Ett säkert tecken på för lite ljus och för mycket värme.
Den här veckan ska jag försöka boka tid med konstruktören som arkitekten rekommenderade.

Nyårslöften...

ett av mina nyårslöften var att städa garderober i januari. Nu är det ju så att under veckorna försöker jag bara överleva och eftersom det här är sista helgen i januari, så börjar det bli dags. Få se om jag lyckas infria mitt januarilöfte.

Arkitekt

idag var i och pratade med en trevlig arkitekt. Hon såg med en gång att det fanns en hel massa problem med att omvandla vår tomma terass till en fantastisk vinterträdgård. Hon tycket absolut att vi borde prata med en byggnadsingejör som kunde bedöma vad garaget orkar bära. Det var också viktigt att inte bygga in fukten i huset.
Hon var också bekymrad över att det inte skulle finnas något "riktigt" fönster i sovrummet. Hon ansåg att man skulle kanske kunna göra ett nytt fönster i sovrummet på söderväggen. Visserligen så har vi ju alltid gardierna fördragna och dörren altandörren till sovrummet stängd, så jag tror inte det blir så stor skillnad mot idag. Vi fick ett namn på en konstruktör och vi kommer nog att ta kontakt med honom. 

yoga

idag har Maria och jag varit på yoga. Det var kul. Nu ligger vi i soffan och tittar på tv och känner oss alldeles mörbultade.

Mätning

igår var jag ute och fösökte mäta alla tänkbara mått på husgaveln och altanen så att jag kan göra en ritning att ta med till arkitekten. Dessutom har jag några foton ur olika vinklar.
 Det var "jättekallt", och jag frös om fingrarna. Idag hade vi  -5 grader. Ganska skönt att slasket har försvunnit, Felix har inte varit lite lerig när han kommit från skolan nu när det varit plusgrader.
Vad har ni för helgplaner ?

Orangeri

Jag drömmer om att göra ett uterum på vår altan framför vardagsrummet och sovrummet. Det är nödvändigt att göra något eftersom det vid extrema förhållanden läcker vatten ner i garagetaket.
Nu har jag bokat tid med en arkitekt för en första konsultation. På onsdag nästa vecka ska vi få en halvtimma och förhoppningsvis en idé-skiss med oss. Det ska bli så spännande. Peter och jag har ganska olika uppfattning om hur vi vill ha det så förhoppningsvis så har arkitekten en bakgrund som familjerådgivare.
Hela plattan behöver ha tak. hmm

Japp

Jag lyckades faktiskt få bort alla julsaker, till och med packa ner dem i lådor och gömma dem längst in på vinden. Julgardinerna är nedplockade och de gamla gardinerna hänger nystrukna på plats.
I lördags var jag ute och krattade bort eklöven som jag har retat mig på hela vintern, det kändes bra, och  Peter köpte 2 påsar med pensee-frön åt mig. Så nu är det bara att så. Jag ska försöka ha dem i garaget med ett lysrör över som extra ljus. Det sak bli spännande att så om det fungerar.
Maria har haft infuensa sedan i onsdags och igår blev Simon sjuk. Stackarna, få se om resten av familjen också åker dit.

Snart helg

Idag fyller Nova 4 år. Grattis!


Jag tror att vi ska avsluta julen nu i helgen. Så tidigt har jag aldrig varit. Men det känns som det räcker nu. Jag vill så frön till penseer och petunior i stället. Jag vill ha vår. Nu!

Vardag igen

Då var det vardag igen.
Vi började jobba igår, Felix hade studiedag så mamma har fått vänta till idag med att åka hem.
Vi har haft det så bra. Ätit och druckit gott varje dag, sorterat skräp och klätt om stolar. Men framförallt så har vi kunnat vara ute och gå i dagsljus. Det har varit kallt och soligt.
Men nu är det över. Maria har fått influensa, skolorna börjar. I morse snöade, med löfte om varmare väder och regn. Det vore underbart om snön ville stanna, men det här är Göteborg så det är inget att hoppas på. 


2009

Ett nytt år igen. I år ska alla goda föresatser infrias. Alla projekt för huset ska äntligen bli av.
I år ska jag
bygga mitt uterum,
fixa skorstenen,
ta bort all heltäckningsmattor,
få ordning på tv-rummen
städa garderober och förråd.
Och så ska ju muren bli klar förståss.

Vi hade en trevlig nyårsafton. Peter och mamma lagade kalkon, som blev jättebra. Sedan åkte Peter, mamma, Felix och jag till stan och tittade på GP-fyrverkeriet.  I år stod vi på Götaälvbron, så vi hade bra utsikt. Storslaget som vanligt.
Hemma igen gjorde mamma och jag snittar som vi åt (plus en massa snacks och godis). Peter hade köpt Mamma Mia-filmen så den tittade vi på. Den var jätterolig.
Klockan 12 var det dags att se på det galna fyrverkeri som göteborgarna ägnar sig åt. Sedan vi flyttade till Näset har vi inte behövt köpa egna fyrverkerier, man får mer än nog. Felix tycker det är hemskt när det smäller.

I förrgår, på pappas födelsedag gick vi en promenad till havet och så här fint var det:


RSS 2.0