Milstolpar

Ibland händer saker som aldrig hänt förut. Då är det skönt att kunna meddela världen detta.
För det första (och största):
Listerna i Albins rum är på plats. Nu är rummet klart. Dax att möblera och Albin kan flytta in.
För det andra:
Jag har idag klarat bamse-taipei plan 4, för första och sista gången. En Epok går i graven för nu ska jag aldrig spela detta mer. Jag trodde aldrig jag skulle lyckas, men det gjorde jag,

http://www.bamse.net/spel/spelFlash8.asp?spelUrl=../Spel/preload_taipei.swf

image10


Albins rum 2

Nu är golvet klart. Tala om racerfart. Och det var nära att det blev golvlister ocskå i helgen. Men eftersom listerna är långa så behövs det takräck, och takräcket sitter fast i takboxen och inte på bilen, och bilen är så smutsig och behöver tvättas innan man sätter på takräcket, så blev det inget listköp i helgen.
Men idag ska bilen få duscha och sedan kan vi sätta på takräcket osv....

Igår var det enhärlig dag, jag gick en långpromenad (ensam förståss) runt Näset och Smithska udden. Det var jättefint, det känns som slutet på mars och inte januari. Snödropparna blommar och krokusen är på gång. Däremot så synns varken scillorna eller vintergäcken till.

Albins rum

Nu händer det saker. I fredags köpte Peter golv till Albins rum och halva golvet var på plats i går eftermiddag.
Vem vet Albin kommer kanske att hinna bo där innan han flyttar hemifrån.
 
Maria, jag och Felix var på IKEA och köpte en liten byrå till Maria och en två meter lång drake till Felix. 
Maria bygger byrån alldeles själv och både hon och jag är så imponerade.

Stormen störde oss inte nämnvärt, ett bord blåste omkull, ljuslyktan och en blomkruka hade jag ställt undan för att de skulle klara sig, men visst blåste det rejält. Nu störs vi inte så mycket när det blåser från sydväst, vilket det oftast gör. 


Mina fröer...

ska komma i slutet på januari.
Sorterna vi beställde var:
  Backsippa 'Heiler Hybrids'      
  Blomman för dagen 'Flying Saucers'      
  Buskkrasse 'Summer Carousel'      
  Dockkrage 'Blue Star'      
  Fackelranka 'Tresco mix'      
  Hänglobelia 'Sapphire Trailing'      
  Höstvädd 'Border mix'      
  Islandsvallmo 'Pink Champange'      
  Klematis 'Korean Beauty'      
  Lavendel 'Ellegance Ice'      
  Luktärt 'Frolic'      
  Luktärt 'Singing the Blues'      
  Rysk martorn 'Blue Hobbit'      
  Slingerhjärta      
  Taklök ? Olika sorter      
  Tvillingsporre 'Pink Queen'      
  Törnrosas kjortel 'Purple Bell Vine'

Peter hittade, och dödade, årets första (stora) snigel idag, det måste väl betyda att våren är på gång.

Slut på julen

Oj, jag lyckades faktiskt packa undan julen igår (tjugondag knut). För en gångs skull känns det riktigt bra, trots att det blir väldigt mörkt när alla adventsljustakar är borta.
Utebelysningen får vara kvar tills den inte syns.

Jag har beställt frön (17 olika sorter) så jag behöver plats i fönstren för mina odlingar. lite tidigt att så, men vissa sorter skulle i alla fall sås tidigt. Jag längtar till våren. Det är så skönt när man vet att dagarna blir längre.

Vi har börjat vänja oss vid att Peter ska sluta på TE, nu gäller det bara för Peter att bestämma sig med vad han vill syssla med i framtiden. Spännande.


Lite läskigt

Peter har blivit erbjuden avgångsvederlag från jobbet. Som det ser ut just nu så innebär det 6 månaders uppsägningstid + en klumpsumma motsvarande 6 månadslöner. Förhandlingar pågår, men det landar nog där. Första budet var klumpsumman på fyra månader.
Vi har väldigt kluvna känslor, men det är trots allt en fantastisk möjlighet att få testa något nytt, och Peter har väl egentligen inget val.
Så nu kommer jag att få en hemmaman ett tag. Lyxigt. Tänk alla ej avslutade (eller ens påbörjade) projekt här hemma. Vi kommer att få det jättefint.


Nytt år igen

Så nu har vi klarat av julen. Det blev en lite annorlunda jul eftersom jag inledde den med att få maginfluensa (som jag föredrar att kalla den) på onsdagen före jul. Det var väl inte så farligt, men jag var väldigt trött och ynklig i flera dagar efteråt. Det har ju varit väldigt intensivt hela december; som om det inte alltid är det.
Albin hann sluta skolan och komma hem och städa på fredagen för att sedan bli riktigt dålig på kvällen. Peter insjuknade på lördagförmiddagen och började känna sig hyfast OK på julaftons kväll.
Jag kämpade på, så det blev en traditionell julafton, det fattades inte mycket på julbordet, även om det inte gick åt så mycket som det brukar. Och det var väl första gången jag sett Peter äta julmat utan snaps.
Maria kände sig lite lätt illamående mest hela tiden, men med tanke på stackars lilla Lemon och mängderna med julmat som dukades fram morgon, middag, kväll så var det nog bara en naturlig reaktion från hennes sida.
Simon och Felix har mått bra hela tiden, även om de bråkar rätt mycket med varandra.

På tredjedag jul (torsdag ?) åkte Maria och jag till Blå Stjärnan med Lemon, eftersom vi förstod att hon inte skulle kunna bli bra igen. Troligen har hon fått en stroke, hon var alldeles sned, ramlade hela tiden och hade svårt att äta och sköta om sig.
På fredagen kom Bertil med familj. Roligt att de vågade sig hit, trots allt. Felix älskar att leka med Sebastian och det är så roligt att träffa hela familjen.

Nyårsafton firade vi traditionsenligt med middag på Bamboo, GPs fyrverkerier, mahjong och godis hemma framför brasan och Näsets tokfyrverkerier. Jag kommer aldrig våga åka bort på nyårsafton, våra närmsta grannar besköt oss med ett långdraget och kraftfullt fyrverkeri.
Idag ska Peter få montera min brevlåda som jag fick i julklapp för två år sedan, eftersom den gamla brevådan är ett minne blott efter nyårsftonens äventyr. Det låg plankor på hela gatan, men Simon och jag har plockat bort dem eftersom de var fulla med spikar.

Nyårslöften ?
Vi tar det gamla vanliga:
Bli en mer aktiv, tålmodig lyssnande förälder.
Få ordning på mitt hem. Slänga allt skräp, rensa ur garderober, avsluta påbörjade projekt. Fixa trädgården.
Gå ner 25 kilo, genom nyttig mat och dagliga promenader.
Plus en massa mer saker. Jag kommer att vara en fantastisk människa om ett år !!


RSS 2.0