Vardag igen...

sitter på jobbet och känner mig rätt trött. Borde nog gå och lägga mig före midnatt om jag ska gå upp kvart över fem på morgonen.
Vi hade tydligen tur som åkte till sommarstugan över midsommar, det verkar ha regnat betydligt mer i Gbg.
Mina ambitioner att barnen ska laga mat varsin dag i veckan ser ut att infrias. Maria gjorde en jättegod lasagne igår (med köttfärs !) Simon har lovat att göra sjömansbiff idag och Albin ska göra korv stroganoff i morgon. Allt ekologiskt förståss.
Jag kämpar på med mina små plantor, med det är mågna kvar att plantera ut.
Jag måst få in lite bilder (Maria hjälp mig !!!)
I morse kvart i sex, när jag var ute och fångade sniglar, kom Albin ut. Han skulle ut och jogga, eftersom han inte hade somnat ännu. Vad gör man...  

dyrt nät

efter rådjurets framfart fick jag nog och bestämde mig att såtta ett nät över jordgubbslandet. Det finns några plantor med kart och blommor kvar. Fåglarna har ju sedan tidigare roat sig med att plocka omogna jordgubbar och lägga dem bredvid landet.
Jag åkte till plantagen och det gick på 975 kr. Det visade sig att jag fått med:
3 säckar kodjödsel och 2 säckar jord
en vit och en rosa ölandstok
en rhododendron
en budleia Davidi
en paradisbuske (kolkowitzia amabilis)
ett par trädgårdshandskar
ett par gäng stödpingar

så idag ska det grävas och planteras....

Skolavslutning igen

Simon slutade nian igår. Han fick ett riktigt bra betyg, 13 VG och 6 G.
Hoppas gymnasiet passar honom bätttre. Det känns som jag föstörde hans högstadietid, han har vantrivts i sin skola hela tiden, och jag som trodde det skulle bli så bra. Nåja nu är det över. Han är en rätt ensam kille och han har sina kompisar i datorn, men han verkar tillfreds med det.


Dumma rådjur

Igår morse hade rådjuret ätit upp hälften av knopparna på min röda rabattros (Ingrid Berman ?), jag funderade på om jag skulle försöka med hårspray på det som var kvar. Men det blev inte av...
I morse var alla knopparna uppätna, dessutom har någon 8troligen samma rådjur) ätit upp nästan alla jordgubbskart som vi hade. Jordgubbarna var stora och vita och jag hade inte täckt dem med nät, vilket jag ochså planerat.
suck...

Måndag igen

Det är livsfarligt med långhelger. Visserligen så jobbade jag halva fredagen, men det var hemifrån. Satt i nattlinnet i soffan med PC:n i knät så det var rätt OK.
Men har jag fått vara ledig några dagar så vill jag aldrig jobba igén. Trots att jag trivs med mitt jobb och har det bra. Dax att tippa på lotto eller köpa en trisslott.
I fredags så tog vi årets första bad. Det var jätteskönt i vattnet. Annars har det blivit som vanligt : Mycket jobb i trädgården, tvätta kläder, grilla och dricka vin. Helt OK. Städa får vi göra till hösten.
Maria har städat kylskåpet och kryddskåpet. Tack! det blev superfräscht. Dessutom pågår projektet röja på övre toaletten, jag har inte inspekterat, menvår soptunna är full nu så det blir nog väldigt bra.
Peter ägnar sig åt att beskära alla buskar han hittar i vår trädgården ,så nu har vi stora rishögar överallt.

Läget

Vi svettas och njuter av värmen.
 Igår tog Oscar studentexamen och vi var hemma hos hans trevliga familjen. Det var jättetrevligt. det visade sig att Oscars morfars morföräldrar i stort sett bott grannar med mina morföräldrar i Julsta.

Arbetet med att riva slipersar går långsamt framåt, det är inte mycket kvar på vänster sida.

Rhododendrorna blommar för fullt och rosorna har just börjat blomma. Så nu är trädgården en blandning av byggarbetsplats och paradis.


RSS 2.0