Måndag

En ganska grå sådan. Idag var jag och hälsade på kollegorna i Uddevalla. Det var nästan ingen snö på fälten längs med vägen. Sedan kom jag hem till mina stenhårda snö-och isdrivor. Känns konstigt att ha mer snö här än vad de har 10 mil norrut.
Mina fröer kämpar på, och jag med. Nu har även taklökarna börjat gro. Jag försöker så sådant som behöver lång tid på sig. Jag har sorterat fröpåsarna och skrivit på vilken månad resp sort ska sås. En hel del är perenna och några av dessa är tänkta för stenpartiet i Lejonbacken. Ska bli spännande att se hur sparrisen överlevt där (och här).
I år blir det nog påskfirande på Lejonbacken eftersom påsken är så sen.
Kan väl vara något att fundera på tidig påsk = Åkersberga+Ingarö, sen påsk=Lejonbacken.

Vårkänslor

Idag sken solen riktigt fint. Temperaturen gick från -12 till nollgradigt och nu är det-8 igen. Väldigt mycket is överallt.
Men ett vårtecken tycker jag att det är när gruset skvätter in i kängorna när man går. Då ligger det ju löst på asfalten och inte fastfruset i isen.
Min såjord har tagit slut, så jag kommer inte vidare med planteringarna för tillfället, men tar förhoppningsvis igen det i helgen.

Söndag kväll

Ja, så var den helgen över. Maria och Oscar har flyttat till sin nya lägenhet. Tråkigt att Maria flyttar ut igen, men det blev ju inte så långt den här gången. Och är man vuxen ska man inte bo hemma hos mamma.
Jag har planterat några frön till, lobelia och taklök. Än så länge har det inte kommit upp någonting, penséerna bör visa sig snart. Ev är det lite för kallt för dem, återstår att se.
Sportlovet är planerat. Peter, Felix och jag åker till Lindvallen söndag till torsdag (vecka 7). Ska bli kul med lite skidåkning, även om jag tycker att det räcker med snö nu.

Några frön till

Nu är Kronärtskockorna och Paprikorna i jord också. Jag har även sått Brunnäva, men den ska stå ute i 8 veckor för att ev kunna gro. Magnoliaförna ska stå kallt i 3 månader, så får vi en tidig vår får de flytta in i kylskåpet.
Men det är många frön kvar. En hel del ska sås nu i januari, en del i februari och några senare fram i vår.
Spännande att se hur det kommer att fungera med mitt drivhus.

Nu ser vi fram emot våren.

Alla aktiviter har börjat. Snön har smält (lite grand).
Jag har byggt färdigt mitt drivhus och sått penséer.
Så här tjusigt blev mitt lilla drivhus. Jag har en liten värmekälla där just nu för att få fröna att gro och det var ca 22 grader i morse. Betydligt kallare är det i resten av uterummet.


1 dag


Vardag igen

Ja, nu återgår vi till det normala efter ett långt och härligt jullov. Mamma har åkt hem, Felix har blivit sjuk och vädret växlar melan snö och kyla.
Det blev inte många bilder tagna på julafton den här gången, men ett juldopp blev det för småkusinerna:



Granen stortrivs i uterummet:


Den 29:e december fick vi en ny diskmaskin:


Vi fick många härliga promenader.Här på Smithska udden nyårsafton:

En söt liten ekorre som gillar solrosfrön:


Och mina snälla orkidéer blommar:


Blomman som sticker upp längst bak fick jag av Inger,Lasse och Astrid när jag fyllde 50 och den har blommat oavbrutet sedan dess. Nu har den fått två nya blomstänglar. Helt sanslöst.

Ja det var lite från julen, nu börjar odlingsäsongen så då lär detta bli en trädgårdsblogg. Jag misstänker att  uppdateringarna kommer lite oftare.


RSS 2.0