Lite bättre

idag mår vi lite bättre. Felix är i skolan och jag på jobbet, men jag känner mig yr och har lite svårt att andas.
Tror inte jag fixar att följa Felix till fotbollen ikväll om han ska dit.

Min småplantor fick sova ute inatt, det gick bra. Men det är väldigt varmt och skönt ute nu (tror jag).
Sniglarna blir väl dubbelt så stora och dubbelt så många för varje timme som går. Igår låg jag och tänkte på att jag borde ut på snigeljakt eftersom det var varmt och lite småregnigt, men inte det orkade jag ens.

Sjuka

Felix och jag är sjuka. Jag sov nästan hela dagen igår. Hade ont i halsen, 39.1 i feber och en rejäl huvudvärk.
Felix hade 39.8 sov en del men ägnade sig mest åt TV-spel och Barnkanalen. Albin gav Felix frukost och Maria lagade mat åt oss. Jag har så snälla barn. 
Albin har börjat riva sliperserna i slänten. Inget roligt jobb, men han är duktig. 

Idag mår Felix och jag bättre min feber är borta, även om jag känner mig lite darrig. Felix ade 38.5 på morgonen, men efter en tallrik youghurt ansåg han sig vara helt frisk och han leker för fullt.
 

Felix har lärt sig cykla

Igår var det tredje fotbollsträningen. Albin följde Felix dit och jag hämtade Felix. Och nu behöver Felix bara lite starthjälp, sedan cyklar han jättebra. Han börjar till och med att lära sig att bromsa och stanna.
Däremot gör ha inte riktigt samma framsteg i fotbollen, han tycker dessutom att det är mycket roligare att cykla än att spela fotboll.
Jag har erbjudit honom cykling utan fotboll, men det vill han inte.
På onsdag är första riktiga fotbollsmatchen. 5-manna !

Jag är trött och har ont i halsen

Ikväll kommer Maria hem, då ska hon få lära mig hur man flyttar bilder från kameran till datorn så att jag kan visa min fina trappa och mina små blombebisar. De får komma ut och leka om dagarn nu, och det tycker de är så roligt.

Jag har byggt en trappa.

hela förra sommaren pratade vi om att vi behöver få till en trappa från uteplatsen till "marmor"-plattan nedanför.
Vi ritade, tittade på olika material räknade och funderade.
Förra veckan så kom jag på att vi kan göra en "fusktrappa", dvs vi tar vad vi har och gör en trappa. Tanken är ju att uteplatsen ska få nytt golv vid något lämpligt tillfälle och då måste vi ju troligen göra om trappa. Så därför är det ju ingen anledning till att lägga en massa krut på trappan redan nu.
I lördags tog jag de marktegelstenar vi har och ett gäng plattor och byggde trappan, så nu är den klar. Det blev jättefint.
Grillen har jobbar i helgen på lördagskvällen entrecôte och i går kväll blev det lax. Helt OK.
Om någon är intresserad så gör vi gärna om det !

Igår kväll tog jag en match med tvätthögen, nu är all tvätt sorterad. Pust. Jag är glad åt att Peter tvättar, men när man knappt kommer in i tvättstugan pga all ren tvätt som kastar sig över en så blir det nästan övermäktigt.

Jag har gett råttorna gröt idag på morgonen och igår fick de bröd, ägg och sylta.

Våren kämpar på

Jag fortsätter att pyssla med mina plantor. Igår planterade jag isär ett gäng. Det börjar bli väldigt många små krukor. Synd att jag inte har någon plan  för var jag ska sätta min plantor. Tror jag ska räkna dem i kväll.
Planterade lite penséer i krukor ute, få se hur länge det dröjer innan rådjuren hittar dem.
Sniglarna kommer stort, jag har hittat massor pyttesmå.

Felix kan nästan cykla nu. Efter 2 fotbollsträningar så går det riktigt bra. Och så nyttigt för mig: Springa med Felix + cykel till fotbollsplanen, promenera hem, promenera tillbaka, springa med Felix och cykel hem. Jag får träningsvärk. Felix hade ju bestämt sig för att han inte ville spela fotboll, men när det´drog igång i måndags så ändrade han sig. Jag som bestämt mig för att inte övertala honom att fortsätta.

Sims

Nu har jag ställt till det för mig, jag har installerat Sims på min nya bärbara PC.
 Detta kommer inte att sluta bra, mitt hem kommer att förfalla, trädgården växa igen och jag kommer att lida av kronisk sömnbrist.

Badkaret tillbaka

En klok människa sa : Om du vill ha något gjort , be den som har mycket att göra.

Nu när Peter börjat jobba igen så har han hunnit med att koppla in badkaret igen. (Lite elakt kanske, han har faktiskt väntat på grejor som var beställda ) 

Felix har bestämt sig att han vill spela fotboll i alla fall, och träningen började igår. Så han fick återinviga badkaret med ett härligt bubbelbad efter träningen.

Trädgårdsarbete igen

Äntligen ledig dag utan snö och regn.
Igår, lördag, var jag i trädgården nästan hela dagen.
Jag har tömt komposten, några rabatter och fruktträden fick lite. Skatorna blev jätteglada eftersom det fanns en och annan mask i kompost jorden.
Jag flyttade tre rosor också, ett första steg i att riva vår ruttna slipersmur. Jag vill ju helst bevara de växter vi har.
Den vita klängrosen Mme Alfred Carriere klättra på den gamla spaljen vid husväggen.
Den djupröda rabattrosen H.C Andérsen och den rosa buskrosen Mrs Jhon Lang får bo i rabatten med vår gula buskros Lucia och Blåregnet . Det blir kanske lite trångt, om de nu överlever.
Sedan hittade väldigt många små sniglar också, men då vände jag på i stort sett varje barkbit och planka som finns i trädgården.

Idag regnar det som tur är, jag är ledbruten och har svarta och söndertrasade naglar.

I tisdags (?) mejlade jag Skeppshult för att se om de kunde hjälpa mig med min låsta cykel. Jag fick snabbt ett trevligt svar med ett nyckelnummer och info om ett företag: Nyckelkopia i Mariefred som gör cykelnycklar.
Jag mejlade Nyckelkopia och i frdags låg ett kuvert i brevlådan med två nya cykelnycklar och ett inbetalningskort på 185 kr. Så snabbt och smidigt, jag var så imponerad. Jag skyndade mig till garaget och provade nyckeln. Nyckeln gick i låset, men gick inte att vrida om. Vid kontroll upptäckte jag att jag angivit ramnumret på Marias cykel. Suck.
Nåja, det är bara att göra om hela proceduren och hoppas att jag gör rätt den här gången....

Vardag igen

Då var allt som vanligt igen:
Peter har börjat jobb, det verkar bra.
Jag är hemmafru från halvfyra varje dag. Det är faktiskt ganska mysigt att hämta Felix och få en stund med honom. Speciellt som han vill att jag ska sköta om hans Simfamiljer.
Simon har blivit lite sjuk och var hemma från skolan idag.
Albin spelar data och tittar på TV, så att han inte orkar gå till skolan när den börjar 11. Jag blir hysterisk och skäller ut honom.
Maria vill bli hämtad efter jobbet.
Det regnar är plus 5 grader och NV vind.
Allt är precis som vanligt.


RSS 2.0