April 2017

Nu börjar det äntligen hända lite. 
Jag flyttade bort ( de tillfälligt plaserade) vinbären och rosorna från sparrislandet.
 
Passade på att klippa buxbomen och lägga på kompost.
 
Vinbären fick flytta till slänten bredvid äppelträden
Hoppas de trivs, de kommer att få hyfsat med sol i alla fall.
 
Mina älskade julrosor blommar så fint.
 
 
 
 
 
 
Sparrisen har börjat titta fram.
 
 
Påsken firades i Lejonbacken, Jag såg fram mot ett par dagar iträdgården, sitta och mysa i solen.
Det blir inte alltid som man tänkt sig. 
Detta är vad jag såg när jag tittade ut genom fönstret på långfredagens morgon.
 
 
 
 Men visst var det vackert.
 
 Noraglass hade öppnat på skärtorsdagen så Simon, Albin och jag åkte in och köpte glass på långfredagen,
smaker: Vanilj, hasselnöt och julmust.
 
 
 Vi hade det väldigt mysigt, alla kusinerna utom Cette var där. Det blev mycket spel, korsord.
 
och god mat.
På påskafton var det fint väder och snö-djur kunde tillverkas.
 
Hemma igen En ny kalv hos kossorna på Välen.
 
Tulpanerna har börjat blomma.
 
Dahliorna väntar på att få komma ut.
 
Vi har skördat libsticka 
och ramslök
 
Tanken är att Simon ska göra örtsalt.
 
 
 

Mars 2017

Krokusarna börjar blomma,
och äntligen vintergäck, 
 och tussilago
 
Albin fyllde 27
 
och Felix 16
 
och äntligen dags för semlor
 
Fröerna gror.
 
 
 

Februari 2017

I februari hände det lite mer.
Peter fyllde 60 och det firade vi förståss.
Traditionell födelsedagsmacka:
 
Ny tradition: Kalas på Bishops Arms, med familj och jobbarkompisar.
Tyvärr missade jag att fotografera medan Peters jobbarkompisar var kvar.
 
Smårgåstårta ska det vara när det är fest.
 
 
När Cette var kvar kunde Simon och jag få experthjälp med pokemon.
 
Senare i februari blev det lite kallare, men Simon och jag kämpar på med våra pokenader.
 
 
 det blev lite mer sådder bland annat kronärtskocka, flitiga lisa, rosenskära, luktärtor.

Januari 2017

Januari var mild, jag startade med lite odling av lobelia men annars så var det väldig lugnt.
 
Snödroppar och julrosor blommade.
 
 
 

RSS 2.0