Grattis Annika 23/2


Hoppas ni har det riktigt bra i skidbackarna!

Framme i Lindesberg

Resan från Sälen till Lindesberg gick bra, trots möte med många långtradare, snö och snörök. Framme i Lindesberg blev vi bjudna på mammas goda lasagne, vin och goda ostar. Trevligt att träfa Annika, Arvid och Mirjam. Nu kan vi slöa framför TVn. Mammas FB fungerar igen. Nu gäller det bara att hon vågar skriva något också.

Mot Lindesberg

Sista dagen i backen. Vi har verkligen haft det bra. Ett bra rum, god mat, bra skidåkning. Det enda som är synd är att framförallt jag blir så trött i benen av både lift-och skidåkandet. Men det är jättekul ändå.
Idag har Felix skidskola kl 11 och så passar vi väl på att äka så länge vi orkar, sedan reser vi de 26 milen till Lindesberg för att stanna hos mamma ett par nätter.

Jag funderar på en sak, det har nästan blivit ett tvång att få  med en eller flera bilder i varje blogginlägg. Det får som resultat att jag drar mig för att skriva om jag inte har några nya bilder att lägga in. Vad säger ni, hur viktigt är det med bilder ?


Härlig dag

Vi har det så bra på vårt sportlov. Hotellet är bra med en utmärkt frukostbuffé. Middagarna har också varit utmärkta.
Det är - 15 grader ute och mulet och det snöar lite grand till och från. Trots detta så känns det inte kallt och man fryser inte.
Det är det jag säger; vi har mycket kallare minusgrader i Göteborg än någon annanstans.
Idag har vi åkt skidor, lunchat och åkt mera skidor. Felix kom fram till att detta är bättre än Kanarieöarna.

Efter skidåkandet njöt vi av bubbelbad och bastu.

En katastrof inträffade i morse. När jag drog upp dragkedjan i mina skidbyxor så stod jag med dragskon i handen.
Ja, vad gör man ? Det är bara att köpa nya skidbyxor. Som tur är finns det ju affärer som säljer sådant här. Desvärre så är det väl inte tänkt att skidåkare ska ha min figur, dvs mer tjock än lång. Expediten konstaterade snabbt att alla byxor var för långa för mig. Jag beklagade mig och berättade vad som hänt och att mina befintliga byxor var bra förutom en trasig dragkedja. Det visade sig att de hade en hel kartong med öppningsbara dragskor så det var bar att välja rätt storlek betala 85 kr och så hade jag ett par alldeles lagom långa och breda oranga skidbyxor med hel gylf.

Räddare i nöden.

Sportlov

Ja, då var vi äntligen framme i Sälen. Peter, Felix och jag åkte i morse kl halvnio. Inte så tidigt som vi tänkt, men det ganska bra ändå. Vi åkte 45:an och det var en enda lång bilkö, eller lådbilsrallyt som det också kallas.
Det var mestadels soligt när vi åkte upp och temperaturen pendlade mellan -8 och -15 grader. 
Vi bor på Hotel Bügelhof med halvpension. Känns väldigt lyxigt att få frukost och middag serverat.
Albin och Simon är hemma och vaktar huset.

Stort grattis till Amalia, Mirjam och Sofie som fyllt år fredag, lördag, söndag.



Söndag kväll...

efter en lugn helg. Felix mår bättre, han är i stort sett feberfri och trots att han har en besvärlig hosta räknar vi med att han ska till skolan i morgon. Om det inte fungerar har han två brorsor hemma.
Idag lyckades Peter och jag komma ut på en promenad, det var länge sedan sist eftersom Peter varit förkyld och jag har svårt att prioritera.
Odlandet framskrider. Igår sådde jag magnolia, akleja, clematis och kattfot. Dessa ska stå ute i kylan i flera veckor innan de eventuellt gror. Hoppas något tar sig. Idag sådde jag Alpmynta, vinterkryddbuske och vintergäck.
det var dags att plantera om kronärtskockor och paprika, så det gjorde jag. Fast bara några plantor för att se om de överlever.

Grattis Peter




Sjukläger

Det hostas och snörvlas överallt här hemma. Peter har varit kraftigt förkyld den senaste veckan, Maria insjuknade i måndags och Felix blev dålig i natt.
Igår regnade det, men det är ändå rätt mycket snö och is kvar. Dessutom frös det på i morse så vägarna blev glashala.
Men idag fick jag mina fröer från botaniska, så lite kul har vi det.

Grattis Karin


RSS 2.0