Juldagen


Nu har allt lugnat ner sig och julfriden börjar komma.
Julafton firades på sedvanligt sätt . Mat, tv och julklappar. Maria fick inte den rätta julkänslan eftersom jag inte var högröd i ansiktet eller hysterisk. Detta kan ha berott på att Mamma, Sofie och jag kunde hjälpas åt med förberedelserna.
Sillarna som Sofie, Mamma och Peter gjorde var ljuvliga. Jansson som Mamma slängde ihop var perfekt. Och jag skäms vare sig för skinkan eller den gravade laxen.
Gröten kokade jag klockan 2 på natten för att sedan efterkoka i ugnen till morgonen. Det är enda sättet för mig att inte få vidbränd tomtegröt.
Jag fick en massa jättebra presenter, på det hela taget så tror jag alla var nöjda.
Vi hann till och med en liten promenad medan det var ljust. Idag har vi promenerat i Kvarnbyn i Mölndal. Det var soligt och fint. Felix och Sebastian tyckte att det var en dålig dé och Albin och Simon försökte vi inte ens övertala att följa med.

Torsdag

Jodå, när jag sent om sider kom iväg från jobbet så hade mamma, tvättat två maskiner, slängt kartonger och annar skräp, kokat fläsklägg (ärtsoppan hade jag kokat tidigare), stekt plättar, bakat bröd och troligen gjort en massa andra saker som jag inte såg. Självklart så var det undanplockat, avtorkat och dukat i köket.
Var får den kvinnan all sin energi ifrån ? Hon har naturligtvis hittat en roman som hon läst de första hundra sidorna i medan hon tar sitt förmiddagskaffe.
På kvällen gick Peter, mamma och jag ut på Peters 45-minuterspromenad. Sedan fick mamma sitt glas med sherry, och jag somnade framför tv:n igen.

Mamma

nu har mamma kommit hit. Hon kom hem till oss vid halv femtiden och har redan satt igång. Hon har stekt strömming och gjort potatismos. Plockat undan en massa skräp, diskat och börjat få ordning i köket.
Jag lyckades hejda henne något genom att bjuda på krabba och vitt vin.
 Nu ser jag med spänning fram emot hur mitt hem ser ut när jag kommer hem från jobbet i eftermiddag.

För länge sedan var det sommar.

Liseberg


igår var vi och åt julbord på Liseberg. Mycket och gott.
 
Sedan gick vi runt och tittade på allt fint. Skojigt med djuren som Nordens Ark har lånat ut, gamla sorter av får, grisar, getter och höns.

Peter köpte renkött




Felix fick åka kaffekopp, han har inga problem med att åka själv. Han hittar något lämpligt sällskap och frågar om han får åka med dem. Modigt tycker vi  övriga som inte vill snurra omkring efter att ha ätit julbord.

Jobbet kvar

jag blev inte uppsagd, och det hade jag väl inte trott heller. Men det är skönt att veta. På vår avdelning (ca 50 pers) blev en uppsagd och två får flytta till andra avdelningar. Dessutom har vi redan fått besked om att 5 av våra konsulter inte får vara kvar efter jul. Även om jag är lättad så känner jag mig inte speciellt glad. 

Ishalka

Idag är det vinter i Göteborg. På termometern är det plusgrader, men gårdagens regn har blit en isskorpa som lagt sig över hela Göteborg. Bussarna kommer inte upp för backarna, bilarna krockar, cyklisterna cuklar omkull och fotgängarna bryter benen. Precis som det brukar vara när det är vinter i Göteborg. Jag lyckades i alla fall ta mig och bilen oskadda till jobbet.
Albin fick träna halkörning igår, så sakta men säkert närmar han sig nog sitt efterlängtade körkort. Tyvärr är inte Peter och jag så nitiska med övningskörandet som vi borde. De flesta turer jag gör på kvällen är till Vallhallabadet, och dit törs jag nästan inte köra själv, än mindre låta Albin köra. E6an vid Liseberg och Korsvägen är de absolut värsta ställena i hela stan, trafikmässigt.
Volvo vill att alla ska vara lediga 19/12 - 7/1 och det verkar ju inte så tokigt. Men de vill att man ska ta det ur egen tidbank eller som semester, och jag har ju ingen tidbank. Hm, får se hur det blir, jag har nog några garantidagar för Felix som jag kan ta ut, han fyller ju snart 8 år och då försvinner de väl i alla fall.

1:advent

har nu passerat. Jag lyckades få upp några stjärnor och adventsljusstakar i fönstren. Hittade även vår röda adventsgris så nu har vi tänt det första ljuset.
Städningen är dock kvar, så det är inte precis julfint hemma, men det  hinns kanske med en annan dag
Lussekatterna bakades i lördags och pepparkakorna igår. I år fick jag nöjet att göra allt själv. Felix skulle hjälpa till med pepparkakorna, men vi blev osams innan första plåten var klar. Till sist kunde han  tänka sig att smaka på en pepparkaka. När degen väl var slut så grät han för att han inte fick vara med. Men jag hade nog bett om ursäkt åtminstone fem gånger och bett honom hjälpa mig. Man kanske skulle lägga ner det här med jul, känns osm om det är en tid full av krav och konflikter.
Julbordet i fredags var helt OK, en massa sillar, laxar, krabba, kräftor (havs och insjö) räkor (färska, rökta, marinerade). Sedan var jag mätt, hoppade över skinka och köttbullar. Testade lite paté och lamm och njöt av det väl tilltagna efterätt-och godisbordet.

RSS 2.0