Ännu bättre

igår kväll fick jag tillbaka känseln i höger lillfinger. Hoppas resten av fingrarna också kommer tillbaka. Tycker nog att ringfingret känns lite bättre också. Nätterna fungerar fortfarande rätt bra. Ingen jättevärk som gör att jag måste vara uppe någon timme.
I eftermiddag ska vi åka till Lejonbacken och ha kräftskiva. vi har blivit lovade minst 50 levande kräftor som vi får koka ikväll.Mums

Lite bättre

Armen känns lite bättre. Jag har inte sprängvärk på nätterna längre. Det släppte efter massagen i fredags. Domningarna är kvar och något värre, jag har nästan ingen känsel alls i fingertopparna på högerhanden, och det sticker och pirrar i handen och underarmen. I vänster arm har jag ibland domningar i långfinger och tumme, mest på morgonen.

Helgjobb

I lördags tvingade mamma oss att åka till tippen med skräp, så vi hyrde en släpkärra och fyllde den. Det blev jättefint i garaget. När vi ändå hade hyrt en kärra så åkte Peter och jag iväg och köpte en skopa sand och några trappblock. Seda n var det bara att jobba. Det är mycket jobb kvar, men så här fint är det nu.





Vinkelslip

Nu har vi en vinkelslip, så igår kväll skar Peter av tre murstenar. Det blev jättebra, så nu kan bygget forsätta. Jag byggde fyra våningar på den övre muren, men jag saknar fyllnadsmassa att ha bakom muren och under trappan.

Fortfarande ont

Högerarmen blir inte precis bättre. Jag vaknar många gånger på natten av att det spränger i armen och handen. På dagen så är handen domnad, så det blir ganska jobbigt att skriva på tangentbordet, eftersom jag skriver med båda händerna. Vänsterhanden kan domna lite ibland, men inte alls på samma sätt. Jag har varit i kontakt med företagshälsovården och ska få komma till en sjukgymnast 3 sept. Jag skriver detta för att komma ihåg hur länge jag har haft ont och hur jobbigt det känns. Den 15/8 skrev jag om detta första gången och då hade jag haft problem några dagar.
I eftermiddag ska jag få massage, det ska bli skönt hoppas att det hjälper något.
Jag behöver var stark och duktig eftersom det känns som om hela familjen är lite i svajning nu. Tur att mamma är här, hon är en klippa.


Bygget framskrider

Sakta men säkert så växer muren och trappan fram. Bertil hjälpte till i helgen, vilket verkligen märks.
Så här ser det ut när den undre muren är klar:


Sedan var det bara att fylla på med sten, sand och jord för att kunna gå vidare till nästa nivå.
När det var gjort  provbyggde jag den övre muren :


Den konstiga slangen är för att kunna dra elledningar om vi vill ha belysning eller så.
När jag byggt upp övre muren så fick jag plocka ner den igen för att göra ett hyfsat underlag till den.
Nu ligger det två rader sten på plats och vi måste skaffa en vinkelslip för att kunna såga av stenarna till lämplig bredd.
Dessutom måste jag beställa hem mer makadam och sand för att fylla upp bakom muren. Trappstenarna är också slut, jag räknade inte med den högra väggen när jag beställde sten.

Slipersen borta

Nu har jag fått bort den eländiga slipersen. Jag fick hacka, banka bryta och skära. Det tog flera timmar, men nu är det klart.
Priset är att jag får väldigt ont i underarmarna på natten. Jag brukar vakna vid 3-tiden av att armarna (speciellt höger) har domnat och det sprängvärker. Det blir lite bätte om jag "sitter" och sover. I natt fick jag gå upp ett tag för att få igång cirkulationen.
Nåja, när trappan och muren är klar så får jag vila mig igen. Mina snälla pojkar hjälper mig att bära upp betong-blocken när jag ber dem.

Igår...

var fritis stängt så jag var hemma för att ta hand om Felix. Lite lyxigt eftersom Mamma och alla mina stora barn var hemma.
Jag kämpade några timmar mot mina nya fiender sliperserna. Det gick väl hyfsat, men det är inte klart ännu. Så för tillfället så står trappbygget stilla.
Mamma, Felix och jag åkte i alla all upp på stan. Vi gick till trädgårsdföreningen http://www.tradgardsforeningen.se/ , det är väldigt fint där men jag tycker 100 kr i inträde är på tok för dyrt. Mamma bjöd på lunch i Rosencaféet. Mums. Felix uppförde sig rätt illa. Medan han väntade på pannkakorna började han gråta av ilska för att vi inte skulle åka hem med en gång.
Mamma och jag strosade dock runt  och beundrade rosor och utställningar. Sedan gick vi till Gudrun Sjöden och utnyttjade att det var halva reapriset på en massa mer eller midre konstiga kläder.
När vi kom hem tog Mamma hand om tvätten och fixade middag : grönsakssoppa och äppelkaka med vaniljsås. Dessutom har hon kokat in päronen och gjort äppelmos av fallfrukten. Var får hon all sin energi ifrån ?
Själv slet jag ett tag till med att ta bort slipers.

Trappan

Trappbygget skrider långsamt framåt här är några bilder:

Innan rivningen:


Först fick jag börja med att testa lite för att se hur det skulle kunna bli:




Mera planering:


Nu har jag börjat bygga på riktigt. Muren ska bli S-formad och med en terass. Trappan vid sidan.
Igår kväll sågade jag av sliperserna så att det blev en rak linje.

Zonan och Zteffe


Vi har fått nya medlemmar i familjen. Dels lille Uno som är en busig liten råttkille, mer om honom på Marias sidor, dels två livrädda små marsvinskillar. De är inte så vana vid människor och tycker att de har hamnat på ett förskräckligt ställe fullt med jättelika 2-beningar som inte har ätit upp dem ännu. Däremot så vill dessa 2-beningar  klappa och ta upp dem hela tiden, inte roligt alls.

Slut på semester

Nu är semestern slut, men sommaren slutar inte med det.
Det har varit en härlig sommar med sol, värme och lata dagar. 
Ska försöka skriva lite mer om sommaren och lägga till bilder.

RSS 2.0