SemEster

Äntligen börjar min semester. I går var Peter och jag ute och tittade på alternativ till en trappa, istället för den som Janne slog sönder förra sommaren. Det blir lite att pyssla med. Maria åkte med Oscars familj till Askersund, så jag är rått-vakt. Och Albin åkte till Alanya idag. Flyget skulle gå 17.15, men gick inte förren kl 18.55. Bra början...
Fick precis SMS, de hade landat och satt nu i bussen.

hHär kommer en bild på det som kanske ska bli en trappa under semestern.

varmt

igår måste det ha varit årets varmaste dag. Felix och jag gick och badade på eftermiddagen. det var underbart. Sedan lagade Albin mat så jag kunde sitta i skuggan och läsa och dricka flädersaft.
Arvid hade kommit till oss och jag försökte få Simon och Arvid att gå och bada. Bra idé sa Arvid, hmm sa Simon och så blev det inget bad. De satsade på Star Wars och popcorn i stället. Idag är det Peters sista dag före semestern men jag måste jobba en vecka till, pust.

torsdag

Igår lagade Felix (och jag) spagetti och köttfärssås. Felix var jätteduktig, jag hackade löken och örterna men han stekte, blandade och smakade av och var så nöjd. Det var den godaste köttfärssås han ätit någonsin.

Nu har sommaren kommit tillbaka. Maria och jag tog en promenad igår kväll, vi gick ut kl 21.40 och var tillbaka kl 23.00. Jag älskar sommaren. Jag försöker låta bli att tänka på att vi redan är inne i juli.
På fredag går Peter på semester och jag jobbar en vecka till. Kanske smiter jag några dagar tidigare eftersom fabriken stänger redan på onsdag eftermiddag, pga orderbrist.

Veckans mat

Den här veckan bjuder Maria på råris och bön-currygryta, Simon på blodpudding med bacon och Albin på krögarpytt med stekt ägg. Felix och jag har inte bestämt oss ännu.

Lilla Vanja

Det känns så tomt efter vår lilla Vanja. Varje gång jag gör en sallad eller skalar morötter så vänder jag mig om för att sticka åt Vanja lite grann. Men buren är tom, ingen som visslar när jag öppnar kylskåpet. Det lär nog bli ett par marsvin till hösten, även om ingen kan ersätta Vanja så behöver nog vår familj ett litet marsvin. Fast nu lär man inte få ha bara ett, men jag tror inte Vanja var ledsen över att vara ensam. Vi är ju ganska många timmar i köket varje dag.

RSS 2.0