sommar

Nu är det lugnt på alla bloggar. Det verkar inte som om någon har tid eller lust med att sitta vid datorn.
Jag tycker att det är härligt att vi fått en sådan värme, hoppas att jag får lite av den på min semester som börjar på fredag.
Vi har varit en liten familj på sista tiden. I lördags var det bara Simon som var hemma. Maria och Oscar hade startat sin resa till Italien, Albin var på Rhodos och Felix på Gotland. Nu har Albin åkt till Ingarö och Maria är i Italien men vi har i alla fall två barn hemma.
Mamma är här just nu men hon vill åka hem i morgon, och jag har inte hittat något hållbart argument för att få henne att stanna.
Alla rosor blommar just nu, så även kaprifolerna och shersminen. men vi skulle behöva ett stilla regn någon natt. Även om jag hoppas att ovädret som just nu finns i Halland och Småland inte kommer hit.
I lördags hämtade vi ett lass med flis så nu kan jag snart sätta igång med sista biten av min mur. Jag ser verkligen fram emot att bli färdig någon gång.
 

Grattis Simon!



idag fyller min lilla solstråle 17 år. Han har kvar sitt änglahår och sina filosofiska funderingar.

Trädgårdsdax

Nu är det bara trädgården som gäller, allt annat får förfalla.  Ihelgen tampades jag med rosorna, de blommar för fullt nu och jag är sönderriven på bäde armar och ben.
Blåregnet stoltserar med en liten blomma i år också. Det går väl inte så snabbt som jag hade tänkt mig. Att ha trädgård är att lära sig tålamod.


Nåja det mesta annat blommar. Mamma berättade att sparrisen i sommarstugan har tagit sig. Det ska bli spännande att se, vi åker upp i morgon kväll.
Nej, nu måste jag lägga mig.
godnatt.

Sims 3

Jaha, då har jag testat Sims 3. Väldigt likt Sims 2, men med mycket bättre grafik och verkar lite krångligare. Det kan i och för sig bero på att det skiljer sig lite från 2:an som jag är rätt van vid. Som vanligt när jag spelar Sims så hinner min stackars simsare bara med att sova, gå på toa, duscha, jobba, laga mat, ev läsa en liten stund och sova igen. Dessutom har hon väldigt ont om pengar hela tiden eftersom hon var tvungen att leja en städerska som tar halva lönen...
men det är väl som i verkliga livet, somliga hinner hur mycket som helst men vi andra är glada om vi hinner gå på toa i tid.
Eftersom Simon lagade middag igår han jag dock pyssla i trädgården en stund i går eftermiddag. Sedan kom regnet och i morse plockade jag 30 små och 5 stora mördarsniglar. Verkar som om jag har fått kontroll över snigelplågan. Det finns gott om sniglar, det ser vi när vi är ute och promenerar, men i min trädgård är det inte så farligt nu längre.

Juni

nu har vi klarat av en vecka av juni. Jag håller redan på att få midsommarångest. Det har blivit lite varmare igen.  Det är ju bra när sommarlovet har startat för tre av mina barn.
Maria började sommarlovet samma dag som Sims 3 släpptes, sommaren är räddad. Felix sa strängt till mig i eftermiddags: Mamma du måste spela Sims 3. Det gör jag ju nästan, fast jag gör det mer i fullskala. I mitt Sims finns dessutom både årstider och husdjur.
I eftermiddag har jag roat mig med att bygga lite på min mur och att tömma kompost på mina sparrisar. Hoppas de gillar det. I helgen försökte jag meja ner min 20x0,5 m stora djungel med sax och sekatör. Det gick rätt bra men jag fick problem med domningar och svullnad i vänsterhanden. Nåja, det går väl över till vintern.

Nu har min rosor börjat blomma:
Madame Alfred Carriere:

Den doftar ljuvligt.

Lucia har fullt med knoppar:



och härom dagen hade vi en riktigt fin regnbåge:


Nu ska jag göra pannkakor för Felix har utflykt till botaniska i morgon.

Han klarade det !

Grattis Albin till körkortet. Nu kan Albin njuta av sommarlovet. Skolan är klar, körkortet fixat. Resan bokad, passet klart.
Tänk att få vara 19 år med hela livet framför sig. Så många möjligheter.


Maj...

har varit en hektisk månad.
Förutom att Felix har varit på en massa barnkalas så har väl ingen missat min 50-årsdag, Albins studentexamen och allas vår älskade faster Katjas begravning.
Som tur är har min arbetsgivare bestämt sig för att ge oss några arbetsfria dagar med full lön för att spara pengar, jag vet inte hur de får ihop det, men för min del är det OK.
Mitt 50-årsfirande var helt fantastiskt. Min stora familj var här och de som inte kom hade ändå bidragit till en helt underbar present. Tänk att få åka till England med syfte att besöka olika (slotts-)trädgårdar. Vilken tur att jag inte önskade mig något speciellt i present. Jag hade aldrig kommit på något så underbart.  Jag fick också en massa fina växter, som jag nu (äntligen) börjat ta hand om. Och presentkort på plantagen så att jag kan köpa ännu mera. Och en hel del annat jättefint.  
På Kristi Himmelsfärdshelgen åkte Felix och jag till Lejonbacken för att plantera sparris.
Mamma var förståss där och skämde bort oss. Var får hon all energi ifrån ? Först kommer hon till oss i Göteborg och fixar mitt kalas, bakar, städar och stöttar oss i allt. Sedan skyndar hon sig till Lejonbacken så att hon kan ta hand om oss där.Sedan är det dags att åka tillbaka till Göteborg för att hjälpa mig med Albins studentexamen.

Sparrisen blev planterad och jag rensade också rosrabatterna.
Mamma klippte gräsmattorna.


Bertil med familj kom också. Annika och Janne utan barn. Annika rensade kryddrabatten så nu har vi det så fint.

Alla barnen badade (länge)  och verkade njuta av det.
Vi vuxna höll oss på land, men det var kanske onödigt fegt.
I torsdags tog Albin studenten. Nu är han stor (vuxen?) på riktigt. Om två månader så rycker han in i Skövde, så fram till dess är han ledig. Nu gäller det bara att fixa körkortet också. Han kör vekligen bra nu, så det borde vara fixat snart. det gäller bara att  vara lite ödmjuk i trafiken, så löser det sig.
I fredags åkte Mamma och jag till Stockholm för att var med på Katjas begravning. Det var så fint. När Eva berättade om Katjas liv så satt vi nästan och fnissade. Men det känns så tomt att Katja inte finns här hos oss längre, hon kommer alltid att  finnas hos oss i våra hjärtan. Det var också fint att lyssna på minnesorden som hölls efteråt, och att träffa vår älskade släkt. Vi borde ses oftare, inte bara på begravningar. Helena är ju som min storasyster, jag vill så gärna att vi tar oss tid för varandra.
Sedan följde Mamma och jag med hem till Bertil och Sofie. Busiga killar och massvis med supersöta marsvin. Jag lyckades med konstycket att åka därifrån utan att ta med mig något litet marsvin, trots Sofies tappra försök. Jag har tydligen blivit rätt härdad med åren. 
Igår lördag så gick vi en promenad i Åkersberga till trädgårsförenings växthus och odlingar, där det var basar med växtförsäljning. Inte en planta följde med mig hem. Jag är så duktig. Sedan var det dags att åka hem. 
Mamma och jag lyckades först hitta T-banestationen i Mörby Centrum (fick fråga om vägen). Från T-centralen lyckade vi hitta Malmskillnadsgatan (fick fråga om vägen) där SidenSelma ligger. Där köpte vi resebadlakan i siden och viscose och frågade om vägen för att hitta till stationen. När vi kom till T-centralen fick en snäll väktare tala om hur vi skulle ta oss till centralen. Mamma rusade på som en skenande ponyhäst och jag försökte ge sken om att jag hade sítuationen under kontroll. Mitt lokalsinne har jag dock ärvt av  min mor, så vi hade absolut noll koll på åt vilket håll vi skulle gå. 
Men 20 minuter innan tåget gick satt vi på våra platser. Precis lagom spännade för två tanter från landet.  

RSS 2.0