Nu åker mamma hem

Då var besöket över för den här gången. Det blev lite för kort, men effektivt. Hon har skämt bort oss med tvätt,städ, matlagning bakat bröd och semlor . Själv tycker hon att hon tar det lugnt och mest sitter och läser.
I lördags hjälpte hon mig med att uppfylla mitt mars-löfte, nämligen att röja i matkällaren. Det blev riktigt fint, sedan åkte vi till tippen med en massa skräp. 
Jag fick också möjlighet till att pyssla lite i trädgården, det är så fint med alla krokusar.

Mina nattvioler som jag fått av Annika har fått knoppar, och idag fick jag mejl om att sparrisarna är på väg.

I påsk åker vi nog till Lejonbacken, hoppas att det inte är en massa snö där då.

Varför

är våra barn så rädda för att söka stöd hos oss föräldrar ? Vi vill ju bara finnas här för er. Kommer vi med för många pekpinnar ? Är vi för stränga ?
Prova med att säga : Mamma, jag vill bara att du ska veta ...., du ska inte komma med någon lösning, du ska bara lyssna så att du vet hur jag har det just nu.
Vi kan försöka, och åtminstone erbjuda en kram och en promenad eller vad som helst. Visst känns det väl bättre efter att ha berättat än att ljuga och dölja saker ?
Kram till alla våra barn som lever i en så svår tid med så många krav, och kram till alla mammor och pappor som så gärna vill lyssna och stötta.



Mollnig ?

Idag sa radioprataren att det skulle bli en mollnig dag. Ha, det heter molnig rättade jag honom. Men så kände jag efter lite, och kände att mollnig var nog rätt. Visserligen skiner solen fast klockan bara är sex, men med -6 grader ute, så känns det som en dag i moll. Jag vill så gärna ha vår. Jag vill gräva i min trädgård, njuta av vårvärmen, men det går så trögt.
 Igår kväll var Maria och jag på yoga, jag var lite skeptiskt när jag gick dit, men det var jätteskönt.  Förra gången fungerade det inte alls för mig, jag var i otakt med allt och alla rörelser var bara besvärliga och tråkiga, men igår kändes det som sagt bra igen. Mammas nybakta semlor med varm mjölk efteråt var ju inte helt fel. Idag blir det våfflor, så kanske kan det bli em durlig dag till sist.

Tänk vad skönt man kan ha det.

Jag blir verkligen bortskämd när mamma är hos oss. Igår tvättade hon lakan, bakade bröd och stekte raggmunkar åt oss. Troligen gjorde hon en massa andra saker också, som jag inte hann upptäcka. dessutom är hon så mysig, vi har massor att prata om hela tiden.
 Min familj är också underbar, men jag tror att de kan få för mycket av mitt pratande ibland. Dessutom har de så mycket att göra: dataspel, TV, skolarbeten och allt möjligt.

Nu har en av min julroser verkligen kommit igång:

Utflykt

Igår åkte mamma, Peter och jag en sväng till Danmark. Först stannade vi till och tittade på Sofiero. Det var väldigt fint, även o blomningen inte kommit igång.


I Helsingör åt vi lunch bestående av varsin platte som är ungefär som smörrebröd fast med brödet vid sidan om.
Det var mycket gott och vi blev väldigt mätta.

 

Vi hann även med en liten sväng till Qvickly så nu finns det både öl och sherry inför påsken.

Viktiga dagar!

Idag är det vårdagjämningen. För oss ljusälskare så kommer den bästa tiden på året just nu. Varje dag blir lite längre och ljusare. Nu vill jag inte jobba utan bara vara hemma med min trädgård. Gärna kombinerat med lite inspirationsutflykter i botaniska trädgårdar och parker. 

Men det bästa av allt är att Mamma kommer till oss idag. 

På onsdag är också en mycket viktig dag (eller hur Peter?); då är det nämligen Våffeldagen. (Maria, får jag ha ett  ; där ?) 


Skiss

Nu har vi äntligen fått en skiss på hur vårt orangerie skulle kunna se ut.

Vi tycker att det ser väldigt trevligt ut så nu ska vår arkitekt  göra bygglovsritningar åt oss.

Pyssel

Helgen var lite pysslig. Jag planterade om mina Saint Paulor och Pelargoner och hittade lite mer vårtecken. Eftersom det var strålande sol och 10 grader varmt igår så vågade sig krokusarna fram.
Äntligen har vi fått kontakt med vår arkitekt igen och på torsdag ska vi till hennes kontor så att hon får visa oss de ritningar hon gjort. Hoppas att vi blir nöjda med en gång så att vi kan gå vidare.


Ha!

Snöstorm blev det. Så var det med den våren. Nu är det ett par centimeter snö och hur slaskigt som helst. Allt för att jag tvättade fönster i onsdags och bilen igår.
I helgen har jag inga planer alls. Ska bara var hemma och lata mig.
Arkitekten har fortfarande inte hört av sig. Jag ska försöka ringa till henne och frågo om hon tänker åta sig det här jobbet.
Om hon har för mycket att göra så får vi väl hitta någon annan.

Kanske vår ?

Igår hade skolan och fritis studiedag så Felix, jag och Simon var hemma. Simon och Felix inledde dagen med att se på filmen som Felix fick i födelsedagspresent av Albin.
Jag passade på att tvätta fönster. Det är livsfarligt att vara hemma i dagsljus ! Solen sken och det kändes som om våren har kommit.
Sedan åkte Felix och jag iväg till Blomsterlandet och träffade tjejerna från mitt jobb. Vi hade stämt träff på Blomsterlandet i Partille eftersom de har orkidéeutsällning där.
Felix uppförde sig exemplariskt och var mycket intressed av blommorna, kanske speciellt av de köttätande orkidéerna. Vi fick med oss en del växter hem. Felix fick en liten köttätare och jag fick en doftande liten Phalaenopsis plus en bedårande Saint Paula.
Några "påskliljor" och penséer fick också följa med oss hem. De sitter nu i krukor i trädgården. Hoppas att de inte tycker att minus tre grader är för kallt. Det var vad termometern visade i morse, och sedan sa de på radion att vi ska få snö framåt lunch. Hmm, det är ju vår nu.

Grattis Felix 8 år !!



I eftermiddag ska vi äta Semmeltårta.



Snögubben

Jag lovade ju att visa vår fina snögubbe. Här kommer han:

Nu är all snö borta, och lika bra är det.

I lördags var Peter och jag och tittade på Sissela Kyhle. Det var bra,  hon är verkligen rolig tycker jag.  Sedan gick vi lite på Avenyn, åt mat och flanerade. Varför gör vi inte detta oftare ? Det är synd att när allt finns i överflöd så utnyttjar man det inte. Vi går ju aldrig på bio eller teater trots att det finns så mycket att välja på. Nåja, nu gjorde vi det och det var som sagt mycket trevligt. Igår regnade det mest, men eftersom min dag var fyllda skjutsa till och från aktiviteter, handla mat och tvätta kläder spelade det inte någon roll. Men nu villjag ha lite vårsol.

Grattis Albin 19 år

Mammas lilla prins fyller 19 år idag. Oj vad tiden går. Tusen kramar.


lever fortfarande

gör vi faktiskt. Men just nu känns det inte som om det händer någonting alls. Vi hade snö några dagar härom veckan. Felix och jag hann göra en snögubbe, som det bara är små rester av. Kanske kommer det en bild på vår skapelse (när Peter har laddat in bilderna på vår server och jag kommer åt den).
Sedan har det mest slaskat och regnat. I söndags var jag däckad av någon magåkomma, så helgen blev väldigt kort.
På jobbet har jag fått en revisor från England på halsen som ska granska det datasystem som jag ansvarar för. Vi har den otrevliga vanan att den som kan något också får utföra arbetet, det uppskattas inte av det företag som äger oss. Det lär väl bli en och annan deviation.
Barnen kämpar på, Albin är som vanligt förkyld, Maria ska läsa en massa böcker (Ann påGrönkulla, Bridget Jones dagbok och en massa mer) Jag tror att jag byter med henne.
Jag väntar ivrigt på att arkitekten ska återkomma.
Tråkigt det här med Lejonbacken. risken är att de tvångsansluter oss till vatten och avlopp ( slangar från Nora ?)  och det lär väl inte bli gratis.

Men mina snödroppar kämpar på och de första krokusarna har också tittat upp och rådjuren har inte hittat dem ännu.
Mitt nyårslöfte för mars är att jag ska städa matkällaren. Det känns oöverstigligt. Nåja sikta på månen...

RSS 2.0