Hopplös

Det var verkligen inte meningen. Min jobbarkompis hade ingen matlåda med sig så vi åkte ut och åt sushi. Bredvid ligger det en blomsteraffär och jag skulle bara kolla in penséerna (mina är nu 2 mm höga och kommer troligen att blomma i oktober).
Då stod hon där bredvid sin rosa syster, men det var den röda jag ville ha. Jag tror priset var ganska ok , inte mer än 2 orkidéer. Nåja, hon kastade sig över mig och vägrade släppa taget. Nu bor hon i mott uterum och är bland det vackraste jag sett.




Ja, nu har jag en egen Kamelia. Suck..

Trädgården vaknar


Jag har varit så duktig och klippte häcken i lördags. Jag sopade undan lite grus också, även om det fortfarande är kvar en del is under gruset. Jag försöker hacka bort isen, men det är svårt.



Nu är tulpanerna på gång också, men skvallra inte fär rådjuren.

Aprilväder ?

I morse när vi vaknade var hela värden vit. Ska vi tolka det som om aprilvädret redan startat ?

Här under snön gömmer sig julrosen.

Det hela övergick i regn och nu i kväll tittade julrosen fram igen.



Men det absoluta beviset på att våren är hittade jag väldigt nära mina krokusar:

Ja, det är en spansk skogssnigel.

Den lever



Nu har isen smält undan lite och min stackars julros har visat sig. Den lever och har flera knoppar även om den ser lite ynklig ut. De andra julrosorna är fortfarande infrusna, men de blommar senare, det är bara den vita som är tidig. Den hade knoppar i julas, men sedan blev den helt infrusen. Konstigt att de tål en sådan behandling.

Vårtecken

är inte så lätt att hitta. Visserligen är det ljust nu, både morgon och kväll och en hel del is har försvunnit, men annars känns det inte så värst vårligt.
Jag har spanat och hittat några små antydningar till att våren är på väg.

Två snödroppar har kikat upp.


Tittar man noga så kan man se att krokusarna har börjat titta upp.

Ett par söta gossar följde med på en söndagspromenad, det är i alla fall ett vårtecken.



I väntan på våren så tjuvstartade jag för några veckor sedan med att köpa färdiga lökar som jag satte i en korg som fått bo i uterummet.


RSS 2.0