Grattis Annika

som fyller år idag

.

arkitektbesök

Äntligen har hon varit här. Vår arkitekt Malin Åberg http://www.abergsarkitektkontor.se/ (hon i mitten). Vi pratade, hon antecknade och skissade i sitt block. jag tror att det kommer att bli bra, även om hon inte tyckte att min fantastiska ritning var så där. Hon nämnde något om sörgårdsidyll och passa ihop med övriga huset, jag förstår inte riktigt ;-)
Nu ska hon kolla med kommunens fastighetskontor och gå hem och rita, om ett par veckor ska vi träffas igen och se vad hon har åstadkommit.
Inriktningen är vinterträdgård, dvs ett rum som är kallt men inte minusgrader på vintern så att man kan vinterförvara växter där. Vi räknar med att behålla skifferplattorna som golv. Maria frågade om allt kunde vara klart till min födelsedag, och det kan det inte. men förhoppningsvis före nästa vinter. Så jag räknar med att nästa vinter infaller i början på maj i år.
Det som tar tid är naturligtvis byglovet och det brukar tydligen var ganska lång leveranstid på glas. Vi måste också hitta någon som kan bygga det hela (tror jag). 

Vintern är här

Snön faller sakta, Nu syns inte gräset längre. Klockan 5 i morse väcktes vi av snöplogen, känns ändå lite mysigt. Äntligen är det vinter.
Tyvärr så har Felix blivit sjuk, han sover just nu, och har feber. Det är typiskt. I går eftermiddag plockade han fram pulkan och stack iväg till skolan, som har fina pulkabackar, med en kompis. Jag tror inte att det var därför han blev sjuk, det är bara en sån himla otur.
Imorgon är han bjuden på två kalas, men det blir nog inget med det. hoppas att snön ligger ett tag så att han får njuta av den.

Idé

Jag har försökt rita ( i Paint) hur det skulle kunna se ut när huset fått sitt uterum. I morgon ska arkitekten komma, hoppas hon får till något snabbt eftersom jag är ganska otålig.

Jätteduktiga

Maria och jag har också varit duktiga. Igår lyckades vi komma iväg på ett medelgympass på Näsetskolan. Vi var en massa kvinnor i olika åldrar och 2 män som hoppade, skuttade och låg på golvet och ansträngde oss. Det finns en massa muskler som inte är vana vid den här behandligen, det var jobbigt igår men idag känns det värre.
Ikväll är det dags för yoga igen, det ska bli skönt.
När det gäller min garderobsstädning har jag i alla fall lyckats skapa en jättehög med kläder som inte ska behållas och hängt tillbaka det som jag inte vill göra mig av med för tillfället. Jag håller dock fortfarande på och försöker få ordning på det som ska ligga på hyllor och i lådor, så vardagsrummet är belamrat med högar av kläder.Nåja, det blir nog klart snart...

Mina penseer

som jag sådde i mitten på januari och ställde i garaget med extrabelysning ville bara inte gro.
Det såg ut som om fröna blev större men det var allt. Nu i helgen tog jag upp dem och ställde i mitt södra köksfönster och det hjälpte. Nu har jag fått små gröna blad i nästan varje kruka. Tydligen så måste det till värme för att fröna ska gro. Men när det blivit plantor av dem får de åka ner i garaget igen.

Dagens födelsedagsbarn är:

Sofie. Grattis!

12/2

Idag är det Miriams födelsedag. Grattis!


11/2

Idag fyller Amalia år. Grattis!

Rambo F1


Jag har beställt 20 plantor sparris, varav minst hälften är tänkta för Lejonbacken.
Sorten heter Rambo F1 och kommer från http://www.sparris.se/
Plantorna är barrotade och ska levereras i slutet på april. 


idag

ska jag ta det lite lugnt. Det har blivit rätt sena kvällar hittills den här veckan. Jag tror inte att jag lagt mig före kl ett . Det är ju rätt sent om man ska gå upp halv sex på morgonen. Peter är ordentligt firad nu  i alla fall.
I måndags slog jag nytt personligt rekord på min stegräknare. 18016 steg på ett dygn varav 9605 i rask promenad .
Vi tar kvällspromenader flera gånger i veckan och dessutom försöker vi gå en sväng på lunchen varja dag.
Det märks att ljuset är på väg tillbaka, allt blir så mycket lättare då.


och idag fyller...

Peter år.
Grattis och njut av dagen.

Bilden är från vår tripp till Paris. Det måste vi göra om, det var en underbar stad.  Nästa gång ska vi se när rosorna blommar i Monets trädgård.

Idag fyller ...


Idag fyller Karin år. Stort Grattis! Hoppas du får en underbar dag.


RSS 2.0