Snökaos

fick vi inte.
Först snöade det lite, sedan regnade och sedan frös det på, så det var väl snarast is-kaos vi fick.
Passande för mig så fick Felix sin andra spruta igår och feber den här gången också. Det innebar att jag har jobbat hemifrån idag. Rätt skönt faktiskt. Felix spelar spel eller tittar på TV och jag kan sitta i köket och programmera eller prata i telefon.
Igår fick vi lite mer underlag från våra snickare. Den andra offerten var i samma prisklass osm den första. Vi fick ett kontrakt av den första och när han har fått tillbaka det ska han beställa fönster och dörrar.
vi har inte hunnit granska offerterna ännu men nu börjar det röra på sig.

Skridskor

ikväll var Felix klass med föräldrar och åkte skridskor. Det var kul. Felix åkte vav på varv på skrinnarbanan. Jag åkte två varv, sedan hade jag så ont i fötterna att jag gav upp. Peter har problem med ryggen för tillfället så han fick agera fotograf och matkontroll. Det var mysigt, genast börjar jag fantisera om att åka på någon sjö eller havsvik till helgen. Lite vanskligt med tanke på att vi har haft nollgradigt ett par dagar nu, vi får väl se.



Kaos

mamma ringde igår. Hon frågade om vi fortfarande hade det städat och fint hemma hos oss. Mitt svar är nej, det har vi inte. Det är nu en vecka sedan hon åkte och lagen om entropin har slagit till med all sin kraft.  Alla julsaker och adventsljusstakar som snyggt och prydligt stod på sina platser har belamrat borden i vardagsrummet. Även datorer, sladdar, kameror, böcker och papper har knött in sig där. Köket invaderas mest av tidningar, reklam, tomma plastpåsar, påsar med gamla brödkanter i plus en del saker som inte vet vart de ska ta vägen. Hallen, ja vad ska man säga, den har nog krympt. Tyvärr så förstod inte damsugaren vad den skulle göra i fredags, så golvet börjar bli både grusigt och lite lagom lurvigt. Vi har eldat en hel del så skräp från vedträd och aska finns lite här och var.
Herregud, jag är 50 år. Varför kan jag inte klara av att hålla ordning i mitt eget hem ? Kan det bero på att jag trivs mer med att sitta och leka med min dator än att plocka ordning. Hm, lömskt förtal; får nog lägga en patiens medan jag funderar.
Godnatt.

1:a veckan klar

Ja, då har man jobbet en vecka. Inte så kul att det är mörkt all tid jag är hemma. Det är kallt och mörkt när jag åker på morgonen och kanske inte alldeles mörkt när jag kommer hem, men det känns så. Vi är en så liten familj numera med bara våra småpojkar hemma. Nåja Albin kommer i kväll och jag hoppas på att Maria kommer och hälsar på oss snart. Det känns tomt nu när hon inte bor hos oss och alla har åkt hem till sig.
För några dagar sedan tänkte jag att jag vill behålla alla julsaker hela januari, men i morse kände jag att jag nog vill städa bort julen i helgen. För väl se vad som händer. Vad jag verkligen vill är att beställa fröer till sommarens odlingar. Jag har kataloger från Botaniska, Impecta (som är Julita) och Runåbergs fröer. Jag är väldigt sugen på att prova på kronärtskockor i år. Det ska bli spännande att se hur sparrisen blir efter den här kalla vintern. Den lilla snö vi har har valt att lägga sig i högar på gräsmattorna och undviker att göra nytta som skydd runt rosor och andra växter (tex sparris).

Vinter och kallt

Idag var det -10 igen. Jag som trodde att det skulle bli lite varmare. Fördelen är att man slipper all sand och lort som följer med mildare väder. Dessutom har jag blivit fågeltittare. Jag köpte ett litet fågelbord som jag hängde i trädet utanför köksfönstret och det har blivit succe. Jag fyller på med solrosfrön och fåglarna älskar det. OK, jag har väl som mest haft 10 fåglar på en gång, men det är olika sorter och jag tycker de är så söta att titta på. Felix har en väldigt bra fågelbok, och omjag bara kan hitta den så kanske jag kan få reda på vad det är för sorter. Rödhake, Blåmes och skator tror jag mig kunna identifiera.


orangerie

En liten uppdatering om vårt uterum. Vi har nu bestämt med en snickare att hans firma ska få göra jobbet. Han ska återkomma med med detaljerad information om hur han har tänkt lägga upp det. Han kommer ha totalansvar för bygget, beställa fönster och dörrar, ha kontakter med takleverantör och plåtslgare. Det känns skönt. Trolige så blir jobbet av i mars-april, enligt vad han sagt tidigare.

Tillbaka igen

Jaha, då var man tillbaka i vardagen igen. Julledigheten har varit helt underbar. Vi har ätit, promenerat, stickat, spelat dataspel och latat oss.
Mamma har åkt hem idag. Det blir tufft att vara utan henne, men hon måste ju få åka hem till snön och skidåkningen.
Min underbara systrar och deras härliga barn var hos oss runt nyår. Tänk att vårt konstiga hus kan rymma så mycket folk, jag trivdes i alla fall.
Här en en bild på några glada kusiner och vår nyårsbuffé.




RSS 2.0