Jippi

nu regnar det igen. Nu blir mina gräsfrön glada. Hoppas bara inte de spolas bort. Hoppas också att jag hinner (och kommer ihåg) att fotografera mina små frön innan de kommer igång. Dags för en ny bildsvit av "Gräset växer".

Måndag igen

ytterligare en vecka närmare våren. I helgen var Maria och jag till Botaniska, den här gången för att få reda på vad mina gröna äpplen är för sort. Det visade sig vara en sort som heter Oranie och är Dalslands landskapsäpple.
Maria hade med sig en kvist med plommon från Oscars trädgård och det var Victoria. Fantastiskt goda. Vi funderar just nu på var ett Victoriaträd skulle passa bäst.
Jag plockade mina mogna tomater


Peter plockade 6 liter trattkantareller och en liter gula kantareller


på söndagen försökte jag hyfsa en gräsmatta genom att fylla på med kompost och så gräsfrön. Jag är nog väldigt ensam om att önska mig regn.


Mina rosor blommar fortfarande lite grand:






Visst finns det lite sommarkänsla kvar:
  



Måndag

Idag åker mamma hem till sig. Tråkigt. Vi har haft det jättemysigt. I lördags var hon och jag på utflykt till Botaniska och strosade runt. Det var fint som vanligt där.
Hittade perenn kronärtskocka


och en väldigt söt marktäckande vit ros.

    

Jag köpte två sättvitlökar så igår började vi skörda grönkålen för att göra plats i trädgårdslandet. I år blev det grönkål i hela landet och nästa år lär det bli bara vitlök. Jag har ett alldeles för litet trädgårdsland.
Peter och Felix plockade svamp i lördags och kom hem med en hel del. Mumsigt.
 Idag ska Felix följa med en klasskamrat på scouterna hoppas han gillar det.

Städfredag

idag har vi städdag på jobbet. Vi har fått hit conteinrar att släng skräp i. Det är faktiskt inte så dumt att göra något sådant ibland. Städerskorna får inte städa på våra skrivbord eller tömma våra papperskorgar, så det blir rätt sunkigt efter ett tag.
Hemma gissar jag att det är städdag också, och att det är klart när jag kommer hem från jobbet. Det är så lyxigt att ha en mamma. Det bästa är att då får jag lite kraft och tid över för att göra det lilla extra som jag annars aldrig orkar/hinner med. Bäst att njuta av de sista dagarna nu eftersom mamma vill åka hem på måndag.
Ikväll får det bli surströmming och i morgon hoppas vi på krabba.

Dålig på att uppdatera

har jag onekligen blivit. Vardagen lunkar på och det händer inte så stora saker.
Mamma är här och tar hand om oss och våra äpplen. Dvs hon gör äppelkräm, äppelkakor och kokar äppelmos. Hon har även kokat en hel massa lingonsylt åt oss. Ja, vi har hjälpt till med att plocka några lingon. Jag tror vi har sylt så att vi ska klara oss tills nästa år nu, fast man vet ju aldrig vi är storkonsumenter.
Felix har haft sin första fiollektion och tyckte det var jättekul. Idag ska han ha sin andra lektion, hoppas entusiasmen håller i sig.
Min auberginplanta somjag fick i födelsedagspresent har verkligen sköt sig och vi har kunnat skörda en hel del. Tomaterna likaså, nu kan vi plocka dagligen och de är jättefina.


Hoppsan


Jag råkade gå in och titta lite på Odlas hemsida och helt plötsligt hade jag beställt lite lökar.

       

Balkansippa 'Mix'      
  Kungsängslilja      
  Narciss 'Thalia'      
  Sommarsnöklocka      
  Tulpan 'Praestans Fuselier'      
  Vintergäck, Storpack      
  Bonus - 20 botaniska krokus

RSS 2.0