Advent

Nu är det sista veckan före advent. Jag som absolut inte tror på någon gud ska nu äntligen få börja pynta. Jag vill så gärna ha det riktigt fint hela december. Ljus och glittrigt, rött, mysigt. Det är väl mest att jag saknar ljuset så väldigt som gör att jag vill passa på nu när det är tillåtet.
Jag köpte i alla fall en ny gardinkappa till köket, få se om den passar.
Min vita julros som jag köpte för två år sedan blommar nu, den är ljuvlig.
Jag känner mig så gnällig jämt, dags att börja titta efter det som är positivt. Som tex blommande julrosor och att det är dags att börja möblera det rum som började renoveras våren 2005.
image6

Minne från Italien

Bara jag

det känns lite konstigt att när jag väl kommit igång med en blogg så är det bara jag som tittar på den. Första dagen så var det en till som tittade, men efter det har det varit högst en, och jag vet ju att det är jag.
I och för sig så har jag ett uselt "blogg-namn" inga index och har inte berättat för någon att jag börjat blogga.
Jag tror inte jag skulle vilja läsa detta heller, jag är ju inte precis intressant. men det är rätt kul att skriva ibland.

Idag har jag varit på jobbet från 6.15 - 15.15, kanske inte var supereffektiv, men lite nytta har jag nog gjort:
 Hade förvaltningsmöte med min besvärligaste systemägare, tala om bocken som trädgårdsmästare, hjälpte till så att några provvagnar kan komma iväg på sin expedition och tror att jag har lokaliserat felet i mitt SQL-windows system, och svarat på en massa korkade frågor.
Nu ska jag försöka göra en wok på skinkstek och nudlar. Blir säkert jättegott även om killarna är måttligt förtjusta.


Ja...



Lilla gubben fick ett ryck i helgen och åkte iväg och köpte skruvar och kom hem (efter många timmar) och skruvade fast golvlisterna. Det känns som en dröm. Nu visade sig att golvet kommit lite för långt från en vägg så vi måste sätta dit en extra list, men nu är det inte längt kvar tills rummet går att använda.



Jag tömde en färdig kompost i helgen. Läste att det var utmärkt att vinterkupa rosorna med kompost, så det gjorde jag. Tittar man på mina händer och armar så kan man tro att jag matat tigrar och inte rosor. Hopppas de blir glada nu (rosorna) och växer fint nästa sommar. Jag älskar min trädgård, och det finns hur mycket som helst att göra.

Läggdags

Klockan är halv tolv, och jag har sovit framför TV:n i tre timmar. Lite dumt att vara pigg nu, när jag ska gå upp klockan fem. Men i morgon är det fredag, få se om det blir några golvlister den här helgen.
Egentligen borde vi göra trevliga och intressanta saker med alla barnen på helgen. men vad kan man göra,  de vill ju inte direkt gå på museeum och en picnic är inte så mysig i november.
Lite för tidigt att gå på Liseberg. Och vi har ju så mycket med hus och hem på helgen. Det känns som om vi lägger så mycket tid på att serva barnen att vi inte hinner umgås.
Men killarna städar var sin del av huset varje fredag och ställer in tallrikarna i diskmaskinen alldeles själva. Inte dåligt för att bara vara 15 och 17 år.
Idag så lagade 15-åringen och jag mat tillsammans. Sjömansbiff, det blev jättegott.
Längesedan jag fick en mammapoäng, men här var det nog en. Han övade på fiolen också, en halv poäng till.
6-åringen var jättesnäll efter maten, bad tandborstning, pyjamas och lässtund utan bråk och tjafs. Ytterligare 1,5 poäng.
Nu ska bara 1:an komma hem, så kan jag sova lugnt.
Bara de inte ringer från jobbet i natt.

November

Ytterligare en vecka har gått, vi har kommit långt in i november nu. Var på coop och storhandlade och blev alldeles lycklig över allt julpynt. Vill göra fint med guld och glitter. När jag kommer hem så inser jag att det är bara att glömma.
Datorer, borrmaskiner delar till den trasiga diskmaskinen, bamse tidningar, lego, alla möjliga lleksaker och kläder, kläder, kläder överallt. Om jag mot all förmodan plockar undan och gör iordning en bänk eller ett bord, ställer det en blomma eller ett ljus, så varar det tills jag vänt ryggen till och vi har ännu en plats att lägga verktyg eller kameror på...
Idag hoppas jag att jag kan skruva fast golvlisterna i rummet som 1:an började renovera för två och ett halvt år sedan.
Om ditt barn säger, jag vill göra om mitt rum, jag gör det alldeles själv om ni bara betalar materialet, så tro inte på dem. Det slutar med att du får göra allt själv.
Dessutom blir det bråk om vilket barn som sak ha rummet om det skulle bli klart.
"Gnällmamman"


Söndag kväll

3:an kom hem som han skulle. Tänk att man kan bli så lycklig av att se på finsk hårdrock. Jag vill ju att mina ungar ska ha det kul, festa lagom, gå på konserter och passa på nu när de är unga. Men når de väl kommer ut så blir jag en livrädd tant. Undrar hur de ska se tillbaka på sin ungdom, spelade wow hela tiden och var alltid hemma hos mamma och pappa.
4:an får sitt kvällsbad, imorgon börjar skolan igen.
Jag har byggt en 5:e kompost idag och fyllt den med eklöv, det blir nog en succé, men jag kan inte åka till tippen med sådant jag kan kompostera hemma.  Läste i en rosbok att det var bra att använda eklöv som skydd på vintern, eftersom eklöven förmultnar så långsamt.
Nej nu ska lilleman upp ur badet, så det är bara att ladda. Livet är en strid.

Jaha

då har jag också skaffat en blogg.
Alla bra namn  var upptagna av någon som registrerade det för ca 3 år sedan, och sedan aldrig använde det mer.
Snart 50-årig 4-barnsmorsa som älskar att spela sims, blir nog en vansinnigt spännande blogg.
När jag förklarar hur kul det är med sims, man bygger en familj där föräldrarna jobbar, lagar mat, städar, hjälper barnen med läxorna och barnen går i skolan och vill spela dataspel eller titta på tv på fritiden, undrar jag varför jag försöker göra om mitt eget liv till ett dataspel. Jag lever ju sims real life.

Väntar på att 3-an som är 15 ska komma hem från en konsert i Lisebergshallen. Hoppas han kommer snart, det är läskigt att vara tonårsmamma.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0