Söndag kväll

Så ver den här helgen över. Vi hade Felix bowlingkalas i går 14 7-åriga killar som bowlade i en timme och fikade och busade i en timme.  Det blir väldigt intensivt.Två timmar barnkalas är de längsta timmarna som finns. Men det gick bra, alla verkade nöjda och det är roligt att ha kalas, egentligen. Simon och Maria var med och stöttade. Och det var vi väldigt tacksamma för.
Idag har jag klippt häcken och Peter malde ner klippet. Det har varit en jättefin dag. Skönt att komma ut i trädgården.
Felix simmade klädsim och har bestämt sig för att han vill lära sig att simma. Äntligen, hoppas att han fortsätter vilja det.
Nej nu är det dags att göra kvällsmat.


Ensamma igen

Nu har mamma åkt hem så vi är alldeles ensamma igen. Allt går så lätt när  hon är hos oss, hon fixar och grejar och plockar  undan allteftersom. Det syntes med en gång när jag kom hem från jobbet att hon hade åkt. Men jag får väl försöka vara lika duktig, problemet är ju att jag har den dåliga vanan att tillbringa större delen av dagen på jobbet istället för att plocka undan efter min rara lilla familj (och mig själv).

Nu har alla mina frön (som jag sått) börjat gro. Till och med Clematisen och Fackelrankan.
Mina nyplanterade Julrosor stortrivs och har fått nya blad och blommar jättefint.

Felix födelsedag avlöpte till belåtenenhet.  Han var nöjd med sina presenter, så det känns bra. Nu ska vi ha bowlingkalas på lördag så att han får ett födelsedagskalas i år, förra året blev det inget. Det blev ingen riktig ork mellan 50-årskalaset och studentexamen, men han har nog förlåtit oss nu.

Det är lite jobbigt att ha vuxna barn, man ska respektera dem som de vuxna människor som de är med den intigritet de har rätt att ha. Samtidigt är de ju våra små barn som vi skött  och försökt att fostra så länge nu. Stackars Maria är ju vårt lärbarn som får ta alla smällar. Man menar väl, men det märks kanske inte alltid...

Jättetrött

Idag har vi slitit. Först gick Mamma och jag en promenad runt Näset för att dela ut inbjudningar till Felix kalas. Det tog en timma och 45 minuter i rask takt. Felix ska ha bowlingkalas på lördag.
Sedan åkte Mamma, Albin och jag in till stan för att Albin skulle få jackan som han fick i födelsedagspresent, det blev också en rejäl proemad på ca 1,5 timmar. Efter det åkte vi till Ikea och köpte möbler till Albins rum, men vi får grejerna hemkörda i morgon.
Sedan avslutade vi det hela med att handla mat på Coop. Ikväll blir det lammstek.
Tyvärr så är det ett kort kvar att dela ut, men jag tror att jag tar bilen då....

Albins födelsedag  tror jag blev lyckad. På kvällen gick Albin, Peter, jag och Mamma ut och åt på Hereford Beefstouw och hade en trevlig kväll. Det är verkligen en "kött-restaurang". Albin drack vin för att markera att han är vuxen nu.


Hjälp

igår eftermiddag när jag kom från jobbet tittade jag på mina nya älsklingar (julrosor) och de var alldeles mjuka och ledsna och bara hängde. Det har ju varit två nätter med flera minusgrader och det var kanske för tufft.

Men i morse när det blivit regn och varmt igen så hade de återhämtat sig och var lika fina som när jag planterade dem.

Idag blir Albin 18 år. vi uppvaktade honom i morse med lite småsaker, han ska få en ny jacka och ett fint restaurangbesök också. Det är svårt med presenter. Hoppas vi lyckas beställa möbler till hans rum i helgen.

Senaste nytt på frö-fronten : Dockkrage och vit lavendel har börjat gro. "Blomma för dagen" är 3 centimeter nu, så jag måste nog flytta ut den ur barnkammaren till helgen.

Länge sen sist

Oj vad tiden går fort. Det har varit sportlov, Peter har fyllt år Betil med familj har hälsat på....
Vår fabror Henrik gick bort i onsdags 27/2, på dagen 6 år efter det pappa dog. Ja det känns sorgligt, men alla verkar tycka att det var bäst för honom, hans kropp gav upp för länge sedan. 

Jag tror nog att jag ska fokusera på min trädgård nu  i alla fall.
Bertil och Sofie var snälla och tog med mig till Mölnlycke Garden Center i lördags och jag köpte 4 bedåranda julrosor. Från ganska ljust rosa fräknig till nästan svart. De matchar min vita och lime(?) färgade julros. Nu har jag äntligen en hel julrosrabatt, eftersom jag faktiskt lyckades plantera dem samma dag som jag köpte dem.

Dessutom har jag äntligen sått mina fröer ( de flesta). En planteringslåda på lördagen och två i söndags.
På måndagen så hade blomma för dagen och grönkålen börjat gro i den första lådan och igår tisdag tror jag att taklöken satte igång. Även den i första lådan. Väldigt bråttom men de står ju i köksfönstret som är mitt enda söderfönster.
Jag ska försöka fotografera lite och lägga ut lite bilder. Hoppas julrosorna inte störs av att vintern verkar ha kommit, minusgrader två nätter i rad var ju inte vad jag räknat med.

RSS 2.0