Ester brödkakor

mamma brukar baka ett bröd när hon är hos oss (Annas Levebröd ?) som jag har anpassat lite grann och numera gör små brödkakor av istället för stora limpor.
Degspadet är hälften vatten, hälften mjölk (ca 0,5 l av varje) 1 dl rapsolja, 1dl sirap, 1/2 pkt med jäst, det mesta av surdegen. 1 dl krossade linfrön 1 dl solroskärnor, 1 msk brödkryddor. 1/2 l rågsikt, 1/2 l grahamsmjöl, drygt 1 l vetemjöl, så degen blir lagom kletig för att kunna bearbeta.
Blandas, jäses, gör små platta brödkakor (ca 15 cm diameter) , jäs igen. Grädda på 225-250 grader  tills de får färg, 12 - 15 min brukar vara lagom .
Jag är helt värdelös på att göra linpor, de blir 20 cm breda och 5 cm höga och smular sönder. Så en vänlig men bestämd familj uppmanade mig att sluta göra limpor och börja med brödkakor i stället.
Trackback
RSS 2.0