Fullt upp

det är både bra och dåligt med kortveckor. Det har varit lite väl mycket trassel på jobbet och lite för lite tid på kvällarna för att hinna blogga.

Som de flesta av mina trogna läsare känner till så jobbade jag under påsken med att förbereda Lejonbackens sparrisodlingar. På sikt så lär vi väl kunna försörja hela släkten med det ;-)
Jag kunde inte heller hålla mig borta från rosorna, men min armar har läkt ganska bra nu.

Pga av att det hände något konstigt med min dator så kom det i onsdags hem en låda med pelargonsticklingar till mig.
Tre rosavita rosenpelargoner, tre blåa hängpelargoner och 3 rosdoftande doftpelargoner. Detta ihop med de fyra sticklingar och två doftpelargoner som jag tidigare köpt gör att jag nog har pelargoner så att jag klarar mig ett tag.

Rådjuren har hälsat på i trädgården medan vi firade påsk, så många tulpanblad är uppätna, men som tur är så kommer knopparna senare. Det ser lite lustigt ut med knopparna som sticker upp ur marken mellan de avklippta bladen.
Idag såg jag absolut musöron på en björk när jag var på lunchpromenad ;så nu Peter är det dax för att sätta sekatören i rosorna.
Det börjar också bli dax att klippa gräsmattan, jag såg att några grannar redan gjort det. I helgen måste jag få ner sparrisplantorna i jorden. Oj, det är mycket nu.
 Hoppas kunna ta lite fina bilder i helgen på allt som blommar.
 

Kommentarer
Postat av: Karin

Det vattnas i munnen med tanke på den framtida försörjningen av släktens sparrisbehov!

Vilken bra idé - vi kan specialiserar oss på olika grödor/frukt m.m. och förse släktens behov. Vi har ju odlingar i olika geografiska områden så det är utmärkt.

Själv har jag behovet för släktens nässelbehov redan tillgodosätt. Det är bara att komma och plocka! Tyvärr hinner jag knappast plocka till mitt eget behov ens - men till helgen blir det nässelsoppa - eller om det blir när mamma kommer!:-)



Kantareller och Karl Johan brukar finnas - men där verkar mitt eget behov vara ofantligt. Dessutom är det tidskrävande eftersom de växer på så olika platser och utspritt. Men om jag ser i min frysbox så har jag överskattat mitt behov - eller snålat. Kanske är jag girig? ... mmm ...

2009-04-20 @ 08:31:03
URL: http://tankarkwe.blogg.se/
Postat av: Sofie

Kul idé. Nässlor har vi också så det räcker för vårt eget behov, men tack i alla fall, KArin. Jag tar hellre lite svamp. Jag har precis fått veta att marsvin älskar kirskål, och jag har så det räcker till dina också, Ester.

Vi har också krusbär som växer som ogräs och fyller vår frys. Vad ska man göra med dom? Plommon får vi massor av vartannat år, men det mesta gör vi vin på.

2009-04-20 @ 09:09:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0