Lilla Ö-turen

Nu är vi tillbaka efter ha åkt runt på ön. Den här dagen började inte heller så bra. Felix hade ont i halsen och huvudvärk. Han blev lite bättre efter frukost, men hade inte alls sin vanliga aptit. Vi kom lite sent till bussen, men de väntade snällt på oss.
När vi bokade utflykten frågade jag om det var på svenska, och fick ett jakande svar. Detta stämde tyvärr inte, utan vår guide var dansk. Han gjorde så gott han kunde, men jag missade en hel del av informationen och Felix förstod ingenting av vad guiden sa.
Nåja, på det hela har det varit en trevlig och intressant dag. Vi började med Las Palmas där vi fick se st Annas (Jesus mormor) katedral från utsidan

och ett litet museum men eftersom vår guide inte fick guida där inne så var nog det mest intressanta de två vackra papegojorna som promenerade runt på innergården.


Sedan fick vi promenera fritt en stund innan vi åkte vidare upp till randen på en stor krater.
Ganska läskiga vägar dit upp, men fanastisk utsikt när man väl var uppe.



Felix undvek dock att se på ustikten så mycket han kunde.


Efter det var det dags för lunch och titta på hur man kan bo i grottor. Först fick vi äta i en restaurang som låg i ett grottsystem.

Vi fick tapas bestående av kanarisk potatis, lufttorkad skinka, färsk jetost, tortilla och vitlöksbröd. Allt var jättegott, tyckte jag. Felix var tyvärr mer tveksam, men som sagt, jag tror inte han är riktigt frisk idag.
Vi åkte vidare och fick hälsa på hos Isabella som bor i en grotta. Vi fick bara se ett rum, men tydligen så har man både vatten och el och en inomhustemperatur på ca 19-20 grader.


Sedan fick vi åka hem och nu vilar vi oss före middagen halv sju.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0