Florens ankomst

Resan gick bra. Jag var lite orolig med tanke på allt strul son det var när vi bokade biljetterna. Bertil som inte hittade sitt pass förrens vi var på flygplatsen skrämde upp mig lite till, att han även glömde plånboken på macken och blev stoppad av polisen i en nykterhetskontroll gör ju bara det hela mer pikant. Nåja, han var nykter, plånboken och passet kom tillrätta. V hann till flygplatsen i god tid och kunde checka in utan besvär.
En stor del av dagen har vi tillbringat på Münchens flygplats, där vi åt en god lunch, vit sparris, goda korvar, surkål, rökt lax stod på menyn. Från München for vi vidare i ett litet plan och tyvärr var det ganska molnigt när vi flög över Alperna, men några snöhöljda toppas såg vi.
Framme i Florens fick vi en taxi som vi fick plats i allihop. 22 euro för resan + 1 euro för varje person och 1 för varje väska. Buss hade kostat 5-6 euro per person och då hade vi fått byta buss plus gå en del, och taxin körde oss till lägenhet på en kvart.
Väl framme så kom vi in ett trapphus och hade ingen aning om vilken lägenhet vi skulle bo i. Ett par trevliga italienskor som också var här på semester hjälpte oss och ringde värden som efter 5 italienska minuter (ca 45 svenska) kom och släppte in oss.
Lägenheten är både märklig och imponerande. Säkert 5 meter i takhöjd, marmorgolv och inte direkt övermöblerad. Lite medeltids stämning över det hela.
Vi har tagit en kort promenad och hittade en liten butik där vi kunde köpa frukostmat och kolsyrat vin, Nu är det läggdags.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0